Očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody, přidáme pepř, nové koření a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme, až slepice změkne. Asi čtvrt hodiny před dokončením přidáme zeleninu, cibuli a dovaříme. Měkkou slepici vyjmeme, polévku procedíme, část masa obereme z kostí a pokrájíme na kostičky. Sedlinu pokrájíme rovněž na kostičky a společně s masem, pokrájenou pažitkou vložíme do polévkové mísy. Zalijeme horkou polévkou a podáváme.
2
Příprava sedliny: vejce rozšleháme s mlékem a solí. Nalijeme do vymaštěného kastrolku, přidáme drobně nakrájenou šunku. Vložíme do většího kastrolu s vrstvou vody do výše 2 cm a upečeme v troubě, až sedlina ztuhne.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lenka
|31. 7. 2007 19:08
Paní Kovářová,nechce vypadat hloupě,ale chápu to správně?Ten vymaštěný a naplněný kastrol postavím do většího hrnce a oba vložím do trouby a upeču?A na jakou teplotu a jak dlouho?