Očištěnou, opranou slepici vložíme i s drůbky do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme částí vývaru a dobře povaříme. Vývar zahustíme zředěnou jíškou. Přidáme obrané a nadrobno nakrájené slepičí maso, zeleninu a ještě povaříme. Polévkové nudle, uvařené zvlášť, rozdělíme na talíře a zalijeme horkou polévkou.
já si myslim ze nezalezi natom co se tam dava, ale kolik
nikola dvorakova
|8. 3. 2007 12:06
hmmm vyskkousimmm
Jitka Malinová
|16. 2. 2006 11:11
Cibulka dá polévce šmrnc, já dávám vyvařit cibuli, česnek, nové koření a pepř. Pak scedím na čistý vývar. Ale já nedávám jíšku.
Mefinka Mefinka
|16. 2. 2006 10:44
Sice uz chvili varim, ale polevek jsem se vyhybala, protoze se jich tak trochu bojim. Ale kamarad mi vysvetloval, ze je to jednoduche. Tak chci zkusit slepici s nudlemi. Ale ten kamarad povidal, ze zakladem je cibulka. Ale tady se nepise... Je tam tedy nutna? Nebo se do teto polevky nedava?