• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks slepice
    • 3
      ks mrkev (Velké)
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks cibule (Velká)
    • 3
      stroužek česnek
    • 6
      ks nové koření (Šest kuliček)
    • 8
      ks pepř mletý (Kuliček)
    • 0,50
      ks celer
    • sůl
  • Knedlíčky
    • 1
      lžíce máslo
    • 100
      g drůbeží játra
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílek
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrnek strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou slepici rozpůlíme, vložíme do 1 1/2 l vody a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kolečka, na polovinu překrojenou cibuli a vaříme dále až je slepice měkká. Podle potřeby dolijeme vodou. Pak slepici vyjmeme z vývaru, maso vykostíme, nakrájíme na kousky a odložíme stranou.
2
Játrové knedlíčky: Játra naškrábeme nožem nebo umeleme, přidáme do nich vejce, máslo a hmotu rozetřeme. Pak přidáme koření, sůl, prolisovaný česnek a z bílku ušlehaný sníh. Směs promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby se z ní daly dělat knedlíčky. Zakulatíme je v ruce, zavaříme do slepičího vývaru a uvaříme. Pak rozdělíme nakrájené maso na talíře a zalijeme polévkou s knedlíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)

Polévka s rychlými játrovými nočky …

Polévka s játrovými knedlíčky a máslovou zeleninou

Polévka s játrovými knedlíčky a…

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • david | 28. 2. 2016 17:31

    Musím napsat svůj názor a hlavně poznatky na vaření polévek. V žádném případě se nedává nové koření a bobkový list, navíc do drůbežích se nedává ani cibule, aby si polévka zachovala svou správnou chuť. Do hovězí se cibule dává se slupkou a kořenovou zeleninou. Správná polévka se vaří ze starého kohouta nebo hovězího. Den předem vařím spíš táhnu jen maso asi tři hodiny a druhý den se pokračuje a hodinu před koncem se dá kořenová zelenina a ne žádné voňavé koření. To si nechte do svíčkové a pod. Základ všeho je získat z masa všechny hodnoty do vývaru. To není můj rozum, ale pánů kuchařů, který získali zlaté ocenění ve světě.

  • Petr | 27. 8. 2014 10:58

    tak se nauč číst

  • Michelle | 28. 4. 2012 19:31

    Tuto polévku doopravdy miluju! Vždycky, když přijdu k babičce, tak už voní ze stolu :-)

  • Vlasta Novák | 13. 12. 2011 12:35

    Opraveno, díky...

  • Ája | 13. 12. 2011 12:12

    V ingrediencích na játrové knedlíčky máslo nevidim. V postupu je uvedeno. Tak nevím.

  • Mimiska1 | 29. 7. 2011 13:37

    Nejlepší játrové knedlíčky tady na internetu!!! Dávám jedna :-)

  • brhy2 | 26. 1. 2011 13:53

    toto je klasika a z hrnce ma vyvar svou nezamenitelnou chut

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 00:06

    1****

  • recepty 73 | 4. 10. 2010 20:08

    To byl vývar jako noha:-))) !Polévka by se dala použít jako výborný ,,VYPROŠŤOVÁK,,.Slepičí maso moc nemusíme,ale nudle v polévce u nás nesměj chybět:-).1* a foto je už na cestě.Jiří

  • michal jakouš | 5. 9. 2010 09:31

    klasika za 1

  • rand | 2. 7. 2007 13:50

    ...nebo v hrnci tři hodiny mírným varem. Vývar je silnější. Teda aspoń mi tak vždy připadlo. Z tlakáče se mi zdál slabý. Tento recept je opravdu vynikající.

  • Pastis Petite | 9. 8. 2006 16:09

    Vařila jsem slepici hodinu v papiňáku a byla měkká. Doporučuji.

  • Akinom | 27. 4. 2005 16:41

    Polévka byla výborná. Slepičí maso bylo sice měkké, ale pořád žvýkačkové. Tak jsem do polévky dala pouze knedlíčky. A jaké jsme to měli boule za ušima.

  • Akinom | 27. 4. 2005 10:47

    Všem moc chutnala !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Celer Česnek Cibule Drůbeží játra Majoránka Máslo Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Slepice Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Mazané řízky

Mazané řízky

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

47
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
25
Máslové řízky
Máslové řízky
21
Dýňová tortila
Dýňová tortila
14
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem
14
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z…

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Sledi v láku
Sledi v láku
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepice na smetaně
Slepice na smetaně
Slepičí polévka s noky
Slepičí polévka s noky
Slepičí polévka s nudlemi
Slepičí polévka s nudlemi
Slepičí polévka se sýrovými nočky
Slepičí polévka se sýrovými nočky
  • Recepty.cz
  • Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact