Slepici očistíme a uvaříme ve slané vodě doměkka (z vývaru lze připravit výbornou polévku) Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a poprášíme škrobovou moučkou. Na pánvi rozehřejeme olej, vmícháme maso, na kolečka pokrájený pórek, nudličky papriky a na mírném ohni společně opékáme. Vmícháme posekanou feferonku, okořeníme a přidáme kečup.
2
Podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme. Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovými hranolky a obložíme zeleninou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina Bačová
|27. 10. 2007 13:24
Dnes byla k obedu, tedy byl(byl to kohout), moc jsme si pochutnali, chvalim.
Blanka Kahánková
|26. 8. 2006 22:43
Máme dost slepic a na paprice je už nikdo nechtěl. Od té doby co jsem vyzkoušela tento recept se zase u nás slepice jí. A chutná!!
Pavlína Svitáková
|15. 2. 2006 07:19
Včera byla k večeři.Výtečný a laciný recept.Slepice je často opomíjená,variabilní a přitom levná surovina .Z 1 slepice byly 2 senza polévky (kaldoun a vývar s nudlemi) ,pak tento skvělý recept(prsa) a z druhé půlky(stehna) slepice na paprice.Takže 2 obědy uvařené přijednom !