Očištěnou slepici dáme vařit s kořením, kořenovou zeleninou, cibulí a solí doměkka.
2
Zvlášť připravíme omáčku z máslové jíšky, kterou zalijeme částí vývaru, ochutíme, prošleháme a vsypeme do ní nakrájenou petrželku.
3
Strouhanku namočíme do vývaru, ochutíme solí, muškátovým květem a spojíme vejcem. Dle potřeby dohustíme hrubou moukou, tvoříme knedlíčky velikosti většího ořechu. Vaříme 5-7 minut ve větším množství vody.
4
Uvařené knedlíčky zvlášť a porcovanou slepici vložíme do hotové omáčky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka
|1. 4. 2013 17:38
Děkuji už jen za to, že tento recept někdo zná. Dělalla jej má babička, ale zemřela dřív, než mi jej předala. Přes dvacet let se pokouším, ale knedlíčky pořád nebyly ono. Tyhle to jsou, akorát je vařím v omáčce. Mohu se zeptat z kterého jste kraje? Děkuji :-))