Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme mletou papriku, vložíme zpět porce slepice, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Přidáme na dílky nakrájená rajčata a na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Nakonec zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, omáčku osolíme a dobře povaříme. Podáváme s těstovinami.
spíš slepice na zelenině, ale fakt luxusní, lepší slepici těžko udělám
Sandra
|21. 12. 2011 07:15
Omáčka byla mňamozní. Není to ta klasická od maminky, kde se začíná vařit na zlatavé cibulce s paprikou, ale je vynikající. Zelenina jí dá velký šmrnc :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Rákosníková
|22. 11. 2011 18:32
No tohle není slepice na smetaně ale na leču :-X :-X nikomu jsem se nezavděčila a tchýně mi zprdla :-X
Danda
|3. 11. 2011 16:02
proč jen jsem si nevybrala tuhle slepici na smetaně, ta má určitě lepší chuť
Jan Dvořák
|25. 10. 2009 22:15
Já koupím slepici,oddělám prsa a stehna.Skelet i s kůží uvařím spolu s žaludky a kůžemi a játr. knedlíčky.Pak se skelet odere a použije na rizoto.,nebo orestuje s houbami a cibulí.kari a vegeta a rýže.To nemá chybu.Slepice je dostatečně silná ,proto nepoužívám špek a smetanu dávám na půl s jogurtem.
Standa Jirásek
|19. 11. 2007 09:22
Jídlo nevybočující z průměru. Dělěl jsem jej 2 dny. První den jsem si slepici uvařil a sruhý den jsem porce dusil. Přidal jsem pro zlepšení chtě masox.
fanda
|10. 2. 2007 11:24
Proč přidávat slaninu,olej ,máslo -vždyt ta kura je dost mastná.....
Augustin Milfeder
|21. 11. 2006 09:32
Toto jídlo možno uvařit taky tak,že použijeme maso z uvařené slepičí polévky.
krystyna d
|20. 11. 2006 13:47
Tohle jidlo znam uz davno. Je to vyborne a je to oblibene jidlo mych deti
Jana H.
|11. 9. 2006 19:24
Ne ne pocházím a žiji ve východních Čecháh, . Zdravím Slezsko.
Zdeňka
|11. 9. 2006 15:57
Paní Jano,Vy jste asi ze Slezska,kury se říká slepicím myslím jenom u nás.To já jenom,aby ostatní věděli,čeho jste se zbavila.
Jana H.
|10. 9. 2006 18:22
Tak jsem se zbavila jedné kury a uvařila podle tohoto receptu. Nemá chybu. Jen jsem dala anglickopu slaninu přímo na cibulku a nechala zadusit, bylo toho dost a nezbylo. Určitě budu dělat i z kuřete je to rychlejší.Dávám za 1.