• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slepice na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Slepice na smetaně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slepice na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 200
      g rajčata
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 20
      g slanina
    • 2
      dl smetana
    • 200
      g paprika
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • vývar Z drůbků
    • 4
      ks slepičí maso porce

Postup přípravy receptu

1
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme mletou papriku, vložíme zpět porce slepice, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Přidáme na dílky nakrájená rajčata a na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Nakonec zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, omáčku osolíme a dobře povaříme. Podáváme s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché kuře (slepice) na paprice

Jednoduché kuře (slepice) na paprice

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Hrášek na smetaně s koprem

Hrášek na smetaně s koprem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • radek | 19. 4. 2017 12:49

    Masox/celá slepice má kosti a je to v silném vývaru proč masox?lidi vy jste hlupci

  • radek | 19. 4. 2017 12:46

    Totální nesmysl

  • Pavel | 11. 5. 2013 17:04

    To v Moravském Žižkově se říká kohoutovi slípák.

  • Marilyn | 14. 5. 2012 11:14

    Moc dobrá omáčka! Doporučuji všem!

  • Pavla | 11. 2. 2012 15:09

    Výborná omáčka!

  • Vercina | 5. 2. 2012 14:11

    S kuretem taky vynikajici <3 <3 <3 !

  • liliQest | 3. 2. 2012 19:01

    slepice byla vynikající :-* :-P :-* :-) :-* :-* :-)) :-* O:-) :-* <3 :-* <:-) :-* <3 <3 <3 <3 <3

  • Frantina | 2. 2. 2012 14:20

    Bohužel nám to nechutnalo

  • jelínek | 2. 2. 2012 08:07

    spíš slepice na zelenině, ale fakt luxusní, lepší slepici těžko udělám

  • Sandra | 21. 12. 2011 07:15

    Omáčka byla mňamozní. Není to ta klasická od maminky, kde se začíná vařit na zlatavé cibulce s paprikou, ale je vynikající. Zelenina jí dá velký šmrnc :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • Rákosníková | 22. 11. 2011 18:32

    No tohle není slepice na smetaně ale na leču :-X :-X nikomu jsem se nezavděčila a tchýně mi zprdla :-X

  • Danda | 3. 11. 2011 16:02

    proč jen jsem si nevybrala tuhle slepici na smetaně, ta má určitě lepší chuť

  • Jan Dvořák | 25. 10. 2009 22:15

    Já koupím slepici,oddělám prsa a stehna.Skelet i s kůží uvařím spolu s žaludky a kůžemi a játr. knedlíčky.Pak se skelet odere a použije na rizoto.,nebo orestuje s houbami a cibulí.kari a vegeta a rýže.To nemá chybu.Slepice je dostatečně silná ,proto nepoužívám špek a smetanu dávám na půl s jogurtem.

  • Standa Jirásek | 19. 11. 2007 09:22

    Jídlo nevybočující z průměru. Dělěl jsem jej 2 dny. První den jsem si slepici uvařil a sruhý den jsem porce dusil. Přidal jsem pro zlepšení chtě masox.

  • fanda | 10. 2. 2007 11:24

    Proč přidávat slaninu,olej ,máslo -vždyt ta kura je dost mastná.....

  • Augustin Milfeder | 21. 11. 2006 09:32

    Toto jídlo možno uvařit taky tak,že použijeme maso z uvařené slepičí polévky.

  • krystyna d | 20. 11. 2006 13:47

    Tohle jidlo znam uz davno. Je to vyborne a je to oblibene jidlo mych deti

  • Jana H. | 11. 9. 2006 19:24

    Ne ne pocházím a žiji ve východních Čecháh, . Zdravím Slezsko.

  • Zdeňka | 11. 9. 2006 15:57

    Paní Jano,Vy jste asi ze Slezska,kury se říká slepicím myslím jenom u nás.To já jenom,aby ostatní věděli,čeho jste se zbavila.

  • Jana H. | 10. 9. 2006 18:22

    Tak jsem se zbavila jedné kury a uvařila podle tohoto receptu. Nemá chybu. Jen jsem dala anglickopu slaninu přímo na cibulku a nechala zadusit, bylo toho dost a nezbylo. Určitě budu dělat i z kuřete je to rychlejší.Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Máslo Paprika Paprika - sladká Rajčata Rostlinný olej Slanina Slepičí maso Smetana Sůl Vývar

Pravé kuře na paprice

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pravé kuře na paprice

Poslední sledované recepty

17
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Sledi nadívaní houbami
Sledi nadívaní houbami
Sledi v láku
Sledi v láku
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s noky
Slepičí polévka s noky
Slepičí polévka s nudlemi
Slepičí polévka s nudlemi
  • Recepty.cz
  • Slepice na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact