hrst
čerstvé houby
nebo předem namočené sušené houby
1
hrst
líbeček
čerstvý nebo sušený
pepř mletý
zázvor
sůl
Postup přípravy receptu
1
Slepici očistíme, opereme a rozporcujeme dle zvyklostí. Porce opečeme na másle po obou stranách a vyjmeme.
2
Ve štávě osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Podlijeme vývarem povaříme, vložíme porce slepice a dusíme na menším ohni doměkka. Podle potřeby podléváme připraveným zbylým vývarem.
3
Před koncem dušení přidáme houby, okořeníme zázvorem a osolíme podle chuti.
4
Měkké maso vyjmeme, omáčku zjemníme smetanou, ochutíme sekaným libečkem opepříme a dohladka provaříme. Nakonec do omáčky vložíme porce slepice a necháme ještě chvíli povařit.