Prsíčka a vykostěná stehýnka naklepeme, opepříme a osolíme. Potřeme hořčicí a poklademe špalíčkem slaniny, kouskem párku i okurky a stočíme. Upevníme nití, závitky obalíme v mouce a na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme vodou a pod pokličkou podusíme (nejlépe v tlakovém hrnci).
2
Měkké závitky vyjmeme. Omáčku dle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a povaříme. Přecedíme, vožíme závitky zbavené nití a prohřejeme. Nakonec do omáčky přidáme na kostičky pokrájené vejce uvařené natvrdo. Podáváme s dušenou rýží nebo houskovými knedlíky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Romča
|11. 2. 2011 16:27
Udělala jsem z krůtích prsíček a nemá to chybu, pěkně s rýží a jak si pomlaskáváme.Doporučuji. :-)) ;-)
Daniela O.
|10. 2. 2007 19:33
Vynikajici***** Vcera jsme meli k veceri,ale jenom z vykostenych kurecich stehynek. Manzel si presto dost pomlaskaval. Dokazeme ocenit kazdy dobry recept. Diky!