• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šlehané jablečné řezy
Napište svůj komentář k receptu

Šlehané jablečné řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehané jablečné řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1,50
      dl mléko horké
    • 5
      ks jablka středně velká
    • 1
      balíček skořicový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • šlehačka na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny. Po lžících přidáváme horké mléko a stále šleháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli, citronovou šťávou a zbytkem cukru do husta. Pozor - trvá to déle než normálně, ale vyšlehat to jde! Ke sněhu přidáváme postupně žloutkovou pěnu a mouku smíchanou s práškem do pečiva - řádně promícháme - ale ne nijak prudce, aby sníh nespadl! Do vymazané a vysypané formy dáme polovinu těsta, na něj vložíme nastrouhaná jablka se skořicovým cukrem a poklademe rozinkami. Na tuto vrstvu vložíme zbytek těsta. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme do růžova, horkovzdušná trouba na 170 °C asi 30 min., pak vypnout a ještě nechat 10 minut dojít.
2
Nelekejte se, ze začátku šlehání to je hodně řídké, ale po přidání té mouky to všechno zhoustne.
3
Po vychlazení můžeme zdobit šlehačkou.
4
Pro diabetiky je možná tato varianta - změněné suroviny - 70 g sorbitu a 90 g fruktozy místo cukru, 200 g špaldové mouky, 100 g polohrubé mouky, jen skořici (ne cukr). Šlehačku buď vůbec vynechat, nebo použít tzv. rostlinnou - zn. Vian. Jinak postup je stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Řezníčková | 26. 1. 2009 14:05

    Už se těším, až vyzkouším. Všechny možné jablečné dobroty my doma můžeme!

  • ladislava staffenová | 26. 1. 2009 12:06

    Prosím o opravu v receptu špetkou SOLI - jinak jste na to přišly :-DDD ale je to zbyte čně zavádějící, omlouvám se

  • Di - | 26. 1. 2009 10:55

    Určitě ano. Díky soli se bílky lépe vyšlehají do tuha.

  • Jarka O. | 26. 1. 2009 10:37

    To bude určitě špetka soli, jedná se o překlep :-)

  • Blanka Vr. | 26. 1. 2009 10:34

    Asi mám hloupý dotaz, ale nerozumím popisu: bílky vyšleháme se špetkou sněhu. Že by to bylo se špetkou soli? Díky za upřesnění.

  • Jarka O. | 26. 1. 2009 10:01

    Ukládám a už se těším, až mi bude lépe :-)

  • varecka varecka | 25. 1. 2009 17:37

    včera jsem pekla a jefakt výborný!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Jablka Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořicový cukr Šlehačka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Cuketový dort

Cuketový dort

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
53
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
34
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Šlehané jablečné řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact