Mouku prosejeme s cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky, kůru a zpracujeme pevné těsto. Uložíme je do lednice na hodinu odpočinout. Pak ho rozdělíme na dva díly a rozválíme na plát o průměru 24 cm.
2
Přemístíme na plech a pečeme v troubě při 200°C asi 15 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout!!
3
Po vychladnutí jeden korpus rozkrájíme na 12 dílků, druhý necháme v celku. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Tvaroh utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, šťávou a esencí na hladký krém. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku.
4
Obvod dortové formy vyložíme manžetou pečícího papíru a na dno vložíme celý korpus. Rozetřeme náplň a na povrch složíme nakrájené díly korpusu. Dort uložíme nejméně na 4 hodiny do lednice. Potom sejmeme formu, odstraníme papírovou manžetu a povrch posypeme moučkovým cukrem.
5
Před podáváním můžeme dort ozdobit čerstvým ovocem nebo lístky máty.