• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šlehačkový koláč s rebarborou
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkový koláč s rebarborou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkový koláč s rebarborou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g máslo - rozpuštěné
    • 250
      g cukr krupice
    • 280
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžička vanilkové aroma
    • 500
      g rebarbora - oloupaná, pokrájená na malé kousky
    • žmolenka
  • Tvarohová náplň
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      lžíce vanilkový pudink
    • cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vlažné máslo, mouku, prášek do pečiva, aroma a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
Těsto rozetřeme rovnoměrně v předem vymazaném a moukou vysypaném vyšším plechu. Na těsto poklademe lžící hromádky tvarohu, do kterého jsme zamíchali sypký pudink a cukr dle chuti.
3
Pak celé posypeme rovnoměrně pokrájenou rebarborou, kterou zasypeme žmolenkou (hrubá mouka, cukr, máslo).
4
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
5
Hotový koláč necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanina | 5. 5. 2016 18:28

    Hodne rychlý a hooooooodně dobrý koláč. Děkuji za recept.

  • evatp | 14. 6. 2015 12:02

    Koláč výborný, jen tvarohovou náplň jsem dělala z dvojité dávky. ;-)

  • Adéla | 6. 5. 2015 10:21

    Akorát půjde do trouby :-[ doufám, že bude výbornej <:-)

  • Zuzka Machačová | 23. 4. 2014 08:25

    Vřele doporučuji <:-) je opravdu výborný.

  • Edita | 30. 6. 2013 09:46

    Tvaroh dohromady s rebarborou k sobě pasují. Koláč je výborný, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Měkký tvaroh Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Smetana ke šlehání Vanilkové aroma Vanilkový pudink Vejce Žmolenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Králičí ragú

Králičí ragú

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

245
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
80
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
73
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
50
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Herci Martina Babišová a Kryštof Bartoš: Radují se z Oskara!

Herci Martina Babišová a Kryštof Bartoš: Radují se z Oskara!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Další doporučené recepty:

Šlehačkový jablkový závin
Šlehačkový jablkový závin
Šlehačkový koláč
Šlehačkový koláč
Šlehačkový koláč s jablky
Šlehačkový koláč s jablky
Šlehačkový mramorový beránek
Šlehačkový mramorový beránek
Šlehačkový tvarohový dort
Šlehačkový tvarohový dort
Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky
Šmyklavé (klouzavé) budějovické…
  • Recepty.cz
  • Šlehačkový koláč s rebarborou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact