Ušleháme 1/2 l smetany, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci skořice, 5 vajec a 250 g hladké mouky. Těsto vlijeme do vymazané, velké dortové formy (nebo menší pekáček) a povrch vydatně posypeme oloupanými a pokrájenými mandlemi. Koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova (cca 25-30 min./160 °C). A ještě horký pořádně pocukrujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucie
|29. 5. 2006 15:30
Moc mě tento koláč neokouzlil, vyšel mi hodně nizoučký.
Jana Povolná
|26. 5. 2006 00:16
vejce jsem přidávala jen tak,ale myslím,že by se mohly klidně utřít s cukrem.Příště to vyzkouším a napíšu jak to dopadlo....
marie krejzarova
|25. 5. 2006 16:21
Ještě mi není jasné co stěmi vejci.Ty se utřou nebo se tam zamíchají jen tak?
Jana Povolná
|25. 5. 2006 13:01
To je pravda...12% smetanu používám jen na vaření, do omáček atd... a šlehat se opravdu nedá,protože je málo tučná.Takže pro upřesnění,prosím Kuchařku on-line o opravu nebo doplnění ,že se jedná o smetanu ,či šlehačku určenou ke šlehání s obsahem tuku min.31% . Děkuji :-)
Jana z VM
|25. 5. 2006 12:56
Ano, Jaroslava má pravdu. Proto je lépe psát název přesně. Je možné, že v každém regionu mají různé názvy, už to dávno není, jak za totality, kdy bylo po celé republice všechno na jedno brdo!
Jaroslava Oumarová
|25. 5. 2006 12:53
Pro Janu Povolnou: Jana z VM měla asi na mysli tekutinu s názvem smetana, ta má jen 12% tuku a ušlehat se fakt nedá.
Jana Povolná
|25. 5. 2006 12:21
tento recept jsem opisovala z jednoho starého sešitu,ale není to totéž? Já kupuji a šlehačku šlehám z výrobku, na kterém je napsáno Smetana ke šlehání a má 31% tuku.
Jana z VM
|25. 5. 2006 11:12
Takže 1/2l šlehačky, ne sladké smetany, když se má ušlehat. Sladká smetana se ušlehat nedá.