Moc mě tento koláč neokouzlil, vyšel mi hodně nizoučký.
vejce jsem přidávala jen tak,ale myslím,že by se mohly klidně utřít s cukrem.Příště to vyzkouším a napíšu jak to dopadlo....
Ještě mi není jasné co stěmi vejci.Ty se utřou nebo se tam zamíchají jen tak?
To je pravda...12% smetanu používám jen na vaření, do omáček atd... a šlehat se opravdu nedá,protože je málo tučná.Takže pro upřesnění,prosím Kuchařku on-line o opravu nebo doplnění ,že se jedná o smetanu ,či šlehačku určenou ke šlehání s obsahem tuku min.31% . Děkuji :-)
Ano, Jaroslava má pravdu. Proto je lépe psát název přesně. Je možné, že v každém regionu mají různé názvy, už to dávno není, jak za totality, kdy bylo po celé republice všechno na jedno brdo!
Pro Janu Povolnou: Jana z VM měla asi na mysli tekutinu s názvem smetana, ta má jen 12% tuku a ušlehat se fakt nedá.
tento recept jsem opisovala z jednoho starého sešitu,ale není to totéž? Já kupuji a šlehačku šlehám z výrobku, na kterém je napsáno Smetana ke šlehání a má 31% tuku.
Takže 1/2l šlehačky, ne sladké smetany, když se má ušlehat. Sladká smetana se ušlehat nedá.