• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šlehačkový dort s vínem
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkový dort s vínem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkový dort s vínem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Křehké těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • sůl
  • Náplň
    • 4
      ks žloutek
    • 375
      ml bílé víno - suché
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • želatina
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 14
      ks hroznové víno
    • džem jablečný - nebo hroznový
    • 1
      ks korpus piškotový, tenký, světlý s průměrem 24 cm
    • 4
      lžíce šťáva citrónová a pomerančová

Postup přípravy receptu

1
Smísíme přísady na těsto a dáme na 30 minut do chladu. Potom z něho vyřízneme dva kruhové pláty s průměrem 26 cm a upečeme. Jeden z nich ještě teplý nakrájíme opatrně na 14 dílů. Nerozřezaný díl potřeme džemem, přiložíme piškotový korpus (okolo zůstane 2 cm mezera) a opatříme prstencem.
2
Ve vodní lázni vyšleháme do pěny cukr, šťávu, víno, žloutky a kůru. V pěně rozpustíme namočenou želatinu, necháme vychladnout a vmícháme 3/4 ušlehané smetany. Nalijeme na připravený dort a přikryjeme ihned rozkrájeným plátem křehkého těsta. Dáme do chladničky ztuhnout na několik hodin (nejlépe udělat den dopředu).
3
Před podáváním odstraníme prstenec, poprášíme přes sítko jemně práškovým cukrem, každý kousek na venkovním okraji ozdobíme pomocí zdobičky trochou šlehačky a bobulí hroznu.
4
Želatinu dáme podle druhu, řídíme se návodem, aby pěna ztuhla, celkově budeme mít asi 0,8-1 l pěny.
5
Poznámka: Korpus můžete koupit polotovar nebo upečte běžným způsobem, má mít silu asi 1,5 cm
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Tvarohovo šlehačkový dort

Tvarohovo šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Citronová kůra Džem Hladká mouka Hroznové víno Korpus Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Šťáva Sůl Vejce Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

51
Klasické lečo
Klasické lečo
41
Mrkvové placičky
Mrkvové placičky
38
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
36
Domácí kečup
Domácí kečup
34
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem
Kuřecí prsa s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Šlehačkový dort s vínem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact