Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou, zalijeme šlehačkou, dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pokud nemáme beránka, tak nalijeme do kulaté formy a můžeme posypat plátky mandlí a máme mazanec.
Tento beránek je z nejhezčí formy, moc se mi líbí. Ale nepekla jsem.
Jeszterka
|8. 4. 2012 19:54
Tady někdo ani neví co je to mazanec :-P :-P Mazanec je KYNUTÉ těsto !!! :-D
Anna
|8. 4. 2012 13:14
Díky za dobrý recept,beránek je velmi výborný a chutný,také jde dobře vyklopit s formy.Takové recepty mám ráda,kde nemusím vážit suroviny.
Tina
|8. 4. 2012 09:42
Tak beránek byl SUPER, akorát jsem měla dvojtou forma a odhadovala jsem dobu pečení cca 50 min :-)
Simona Kališová
|8. 4. 2009 10:43
Mám starou keramickou formu - problém s vyklápením nebyl, prestoze jsem vyklapela beranka jiz studeného. Ale testo nas nikoho neuchvatilo. Take jsem pridala kousky nasekane cokolady. Vickrat bych jej nepekla.
Jana Švehlová
|27. 3. 2008 20:34
Děkuji za recept. Beránek byl výborný, přidala jsem do něj ještě kousky čokolády :) a taky trošku másla . Vyklápěla jsem ještě teplé a byl krásně buclaťoučký :).
lambáda
|16. 4. 2006 07:57
Díky za recept,pekla jsem beránka poprvé a byl jednoduchý,rychlí a hlavně výborný!!!Pekla jsem v kamené beránčí formě,ale pozor po upečení byl hodně křechký.Na konec jsem ho ozdobyla čokoládou a nemel chybu.
D K
|4. 4. 2006 12:51
Jak už jsem napsala, pekla jsem ve skleněné formě, kdy po upečení se těsto krásně oddělilo od okraje formy. Nechala jsem chvíli vychladnout , pak vyklopila a nerozpadl se. Tak snad by to tak mělo jít i z formy na beránka.
D K
|4. 4. 2006 12:15
Beránka taky nemám, tak jsem to pekla v kulaté skleněné formě o průměru 25 cm.
Jitka
|4. 4. 2006 11:55
Nemám formu beránka, na jak velkou dortovou formu je toto množství těsta? Dík.
Marsí
|4. 4. 2006 11:14
Určitě to bude moc dobré...mám podobný recept na šlehačkovou bábovku, která se musí vyklopit ještě za tepla...mám proto dotaz: kdy vyklepnout beránka z formy?...po vystydnutí nebo když je ještě teplý, nerada bych, aby se mi rozpadl