Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, které nenecháváme kynout, ale rozválíme na placku cca v průměru 25 cm a rozdělíme na šest dílků. Každý potom poklademe libovolnou náplní a zavineme do rohlíčku. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme celým rozšlehaným vajíčkem a posypeme krystalovým cukrem.
2
Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 15 minut (doba je přibližná, rohlíček krásně na povrchu zhnědne, tehdy je hotový).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
tereza s
|28. 8. 2010 12:46
Jsou výborné, dávám 1*!Neměla jsem droždí, dala jsem jeden prášek do pečiva+lžičku jedlé sody.I tak byly výborné,krásně "vyběhly". Doporučuji:-)
Květa
|24. 9. 2007 09:41
šlehačka je 250 ml čili 1/4 litru
Bozena Jirinec
|23. 9. 2007 21:16
Chtela bych to vyzkouset, ale jak velka je u vas slehacka. Dekuji
Pavlína Svitáková
|25. 5. 2006 09:58
Také se mi recept líbí.Znám závinové těsto se šlehačkou.Toto je velice zajímavé!!!
Marsí
|25. 5. 2006 08:33
p.Airan...no pokud dobře počítám tak ano, ale je to individuální.....někdy mám rohlíčků 30, jindy 24, podle toho jak rozválím. Ten rozměr je v podstatě jen orientační. Kámošce jsem dala recept a ta se s tím nepižlá. Má z toho 16 povětších rohlíků a je spokojená.....:o)))
Airan
|24. 5. 2006 18:40
Docela rychly postup, to mam rada. Mam tomu rozumet tak, ze z tohoto mnozstvi je 5 placek v prumeru 25cm?