balení
solamyl (bramborový škrob)
nebo Maizena, 1 -
1
špetka
skořice
Na cukrovou polevu
100
g
moučkový cukr
1
lžíce
citronová šťáva
Postup přípravy receptu
1
Listové těsto rozválíme na 3 tenké pláty. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 190 °C asi 10-15 minut (v horkovzdušné můžeme upéct všechny najednou). Šťávu z kompotu svaříme se 40 g krupic. cukru a skořicí, zahustíme škrobem, rozmíchaném v trošce vody, krátce povaříme a odstavíme. Vmícháme višně z kompotu (nějaké si necháme na dozdobení) - já jsem višně vypeckovala.
2
Jeden z vychladlých plátů potřeme zavařeninou a polijeme citronovou polevou. Smetanu vyšleháme s polovinou krupicového cukru (40 g) a ztužovačem. Na spodní plát naložíme višňovou náplň, na to přiložíme druhý plát, ten potřeme ušlehanou šlehačkou a nahoru položíme plát s citronovou polevou. Ozdobíme kopečky šlehačky a višněmi - nebo jen višněmi. A dáme vychladit.