• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šlehačkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkové řezy

autor: Iva Ticháčková
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      vejce
    • 250
      g cukr krystal
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 250
      ml šlehačka
    • čokoláda
    • ořechy
  • Krém:
    • 500
      ml šlehačka
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • moučkový cukr dle chuti
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • káva uvařená silná
    • vaječný koňak trochu

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a 250 ml tekuté šlehačky. Smícháme a vylejeme na hluboký, vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut. Do vychladlého upečeného piškotu uděláme obrácenou vařečkou dírky - jednu vedlé druhé - a celou plochu piškotu polejeme kávou se 4 lžícemi rumu. Ušleháme šlehačky se ztužovačem a moučkovým cukrem, potřeme tím piškot a "pocákáme" vaječným koňakem. Posypeme mletými oříšky a strouhanou čokoládou.
2
Poznámka: místo šlehaček se ztužovačem je možné použít Ramu ke šlehání. Je výborná a nesmírně "pevná".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s limetkami

Šlehačkové řezy s limetkami

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • paní Adélka | 5. 10. 2006 16:51

    Paní Di, já jí kupuji v Delvitě, ale myslím, že ji budou mít v každém jiném větším obchodě či supermarketu. Mějte se krásně a šlehačce zdar:-)

  • Di | 4. 10. 2006 19:15

    Díky za radu, Adélko, myslím, že tu jsem ještě nikdy neviděla.

  • Di | 4. 10. 2006 16:54

    Samozřejmě máte pravdu. To bych si ale musela pamatovat, které značky jsem šlehala předtím. Otáčky jsou v pořádu, vždyť dříve se šlehalo ručně a jak byla šlehačka pevná (jenže nejspíš nebyla ošizená).

  • paní Adélka | 4. 10. 2006 15:49

    doporučuju používat šlehačku DELUXE v bíločerveném kelímku(žlutá je do omáček, modrá normální šlehačka, přesně nevím od které značky) . Má 40% tuku a skvěle se s ní pracuje, ztužovač s ní nikdy nepoužívám.. Stojí asi 17Kč. Mějte se hezky, hospodyňky:-)

  • Jaroslava Oumarová | 4. 10. 2006 11:52

    Já jsem podle Terezčiny rady takhle šlehala trvanlivou šlehačku z Lidla na buchtu Bláznivá Mery a můžu potvrdit, že držela skvěle ještě třetí den:-)

  • Tereza Jarčušková | 4. 10. 2006 11:49

    Ono výrobca tie šľahačkové smotany šudí, nemajú toľko tuku ako deklaruje, potom sa zle šľahajú. Tú radu nám dali cukrárky z Carrefouru, ked sme sa pýtali, ako im tá šľahačka tak krásne drží. Ale problém je niekedy aj v šľahači. Ak má nízky počet otáčok, zle sa šľahá. Nie je ale výrobca ako výrobca, ja by som skúsila kúpiť smotanu od iného výrobcu a vyskúšať.

  • Di | 4. 10. 2006 09:57

    Terezko, já mám bohužel opačnou zkušenost. Hůře se mi šlehá trvanlivá šlehačka než ta čerstvá. Může to však být výrobcem, u Vás je to určitě někdo jiný než u nás v Praze.

  • Tereza Jarčušková | 4. 10. 2006 06:52

    Malá rada od cukrárky, ktorú som dostala : používať zásadne šľahačku s 3-mesačnou trvanlivosťou ( v krabičke ), vyšľahať do tuha, pridať troška práš. cukru a ešte dobre vyšľahať. Skutočne dobre drží. Tiež nikdy nepoužívam stužovač.

  • Di | 3. 10. 2006 14:06

    Máte pravdu, Jano, někdy se opravdu neušlehá do tuha, stále je to taková polořídká tekutina s pěnou a brzy se zase rozpustí.

  • airan | 3. 10. 2006 11:26

    Jani z VM, sdilim vas stesk po slehacce...nepamatuji si, ze jsem vubec pouzivala stuzovac! A musela jsem to delat metlickou, slehacem jsem parktar udelala maslo:-)) Ted to sleham, az se ze slehace kouri!

  • Jana z VM | 3. 10. 2006 11:03

    Di, moc díky za radu, určitě to příležitostně vyzkouším. Připadá mně, že ta šlehačka už není to, co kdysi bývala.....

  • Di | 3. 10. 2006 09:38

    Ani já, paní Jano nepoužívám ztužovat, ale šlehačku svařím s trochou vanilkového cukru, nechám vychladnou a druhý den ušlehám. Šlehačka pak drží. jen jednou se mi ji vůbec nepodařilo ušlehat, ale to asi již byla chyba v materiálu.

  • Jana z VM | 3. 10. 2006 07:25

    Řezy jsem vyzkoušela, byly výborné !! Bála jsem se je moc polívat kávou s rumem, ale neměla jsem se bát, příště dám víc, je to výborné těsto ! Určitě je budu používat i na jiné recepty - třeba i s ovocem. Šlehačky se ztužovači moc nemiluju, nikdy se mi za celá léta nepodařilo vyšlehat je bez hrudek, příště dám bez ztužovačů, bude to lepší. Jenom mě mrzí, že u nás skoro nikdy neseženu Ramu ke šlehání, ta je určitě nejlepší. Ale celkově nám moc, moc chutnaly !!

  • Anonym | 28. 9. 2006 19:46

    tyto řezy jsou identické s nebeskými řezy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Naďa Lhotaková | 28. 9. 2006 18:31

    Řezy jsou výborné.Už jsem opsala recept ženským do práce.Hodnotím 1!Nenašla jsem doma vaječňák tak jsem nastrouhala čokoládu.

  • Iva Ticháčková | 27. 9. 2006 07:04

    Krájí se to perfektně i s důlky od vařečky. Nicméně, vše se má vyzkoušet, takže příště stříkačku. Zdravím.

  • Anonym | 26. 9. 2006 14:46

    Vařečkou tam uděláte velké díry. Když použijete stříkačku tak vám na povrchu nic nezůstane a bude se vám to dobře krájet.

  • Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 12:13

    Těsto na "Nebeské řezy" bude asi lehčí a kakao dodá také jinou chuť. Určitě vyzkouším, ale myslím, že otvory dělané "vařečkou" jsou lepší, protože těsto víc nasákne kávovou chuť.

  • Anonym | 26. 9. 2006 06:25

    Nebeské řezy jsou lepší. Když se káva s rumem (v nebeských je i kakao) vpraví přímo do těsta, tak to udělá krásné mramorování a celý piškot krásně provoní. Lepší je konzumovat až druhý den.

  • Jana z VM | 25. 9. 2006 15:37

    Takže, Iris, už se těším !!!

  • iris | 25. 9. 2006 13:58

    Jani určitě je vyzkoušejte.Pekla jsem v sobotu a byly skvělé. Je to rychlé a ještě rychleji snědené!!

  • JitkaH. | 25. 9. 2006 13:26

    Tohle je jen jiné těsto,jinak jsou tu už stejné Nebeské řezy,které jsou ohromné,přesto zkusím i tuhle variantu,určitě bude stejně dobrá.

  • Iva Ticháčková | 25. 9. 2006 08:43

    Šlehačkové řezy - na polití piškotu je třeba 2 dcl kávy. 4 lžíce rumu jsou dostačující, ale záleží na chuti.

  • Jana z VM | 25. 9. 2006 07:15

    Já bych tento recept nazvala "Královské šlehačkové řezy"! Určitě, určitě hned příští týden vyzkouším !!

  • xy | 24. 9. 2006 15:10

    Kolik má být té kávy na 4 lžíce rumu, prosím?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Hladká mouka Hnědý rum Káva Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Šlehačka Vaječný koňak Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žahour

Žahour

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Psí keksy

Psí keksy

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
36
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Šlehačkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact