• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šlehačkové cukroví - vyfukované
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkové cukroví - vyfukované

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkové cukroví - vyfukované
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kostka ztužený tuk Omega
    • 1
      kelímek šlehačka 250 ml
    • 3
      hrnek hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Prosátou mouku s tukem a šlehačkou zpracujeme na těsto a necháme asi hodinku v lednici odpočinout. Vyválíme na placku a vykrajujeme.
2
Varianta 1. - upečeme a hned horké obalujeme v moučkovém cukru.
3
Varianta 2. - ještě před upečením potřeme osoleným rozmíchaným vajíčkem a posypeme kmínem (takhle je vynikající k vínu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s limetkami

Šlehačkové řezy s limetkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 7. 12. 2011 13:19

    tento recept je oblíbený a používám ho už léta, místo Omegy používám IVU, příp. jakýkoliv jiný 100% ztužený tuk

  • Klára Keselyova | 6. 12. 2009 12:39

    Olinka, ďakujem.

  • Olga Zehnalová | 6. 12. 2009 11:19

    Klarka,ano, Cera je ako Omega.

  • Klára Keselyova | 6. 12. 2009 10:38

    U nás na slovensku som sa s omegou nestretla. čim sa môže nahradiť? Vari s Cerou?Prosím, dajte mi vedieť. Ďakujem a prajem krásnu nedeľu.

  • Pavlína Farkašová | 6. 12. 2009 09:57

    Těsto je opravdu jedna báseň, krásně se s ním pracuje, výborná chuť. Pro začátečníky, jako jsem já, je ideální

  • Aja Bouzková | 27. 11. 2009 09:39

    je to klasické těsto na kremrole.výborně se s ním pracuje.takže pokud dojde fantazie,malými kremrolkami plněnými sněhovým krémem nic nezkazíte :-)

  • Hanička | 1. 4. 2008 07:08

    Tak hlásím, že jsem vyzkoušela i variantu - plněné trojhránky (marmeláda, povidla, mák, jablka) a jsou lepší než z listového těsta.Dokonce jsem je dělala i na slano - nastrouhaný měkký salám ochucený kečupem, solí s pepřem. Sice to nemá již s vánočním cukrovím moc společného, ale rodina chválí.

  • Helča z hor | 18. 12. 2007 16:12

    výborné těsto.Pracuje se sním jedna báseň.Obě varianty vynikající.Dávám za 1.

  • Pavlína | 16. 12. 2007 16:21

    Super těsto, krásně se s ním pracuje. U sladké varianty lze do moučkového cukru přidat skořicový, či skořici.

  • Hanička | 14. 12. 2007 09:23

    Zito, já jsem vyválela placku 3mm silnou a vykrajovala různé drobné tvary (kolečka, kytičky, hvězdičky). Pečením nabyly na objemu, ale tvar drží. Tak uvidíte.

  • Zita Matejkova | 13. 12. 2007 12:34

    Dají se prosím vykrojit z toho kometky,nerozplizne se to?

  • Hanička | 13. 12. 2007 09:38

    Peču jako klasické cukroví - mám elektrickou troubu a nastavuji necelých 200 stupňů.

  • Lucie | 11. 12. 2007 11:44

    Ahoj,dělám tohle cukroví poprvé,mohly byste mi prosím poradit,na kolikátku ho mám péct?Předem děkuji

  • Hanička | 10. 12. 2007 08:59

    Je to rychlé krásně vláčné těsto, obě varianty jsou výborné. Přemýšlím nad dalšími možnostmi využití tohoto těsta - minikoláčky případně štrůdl. Pokud s tím má někco zkušenost, uvítám každou radu.

  • Anndy KV | 8. 12. 2006 19:55

    právě jsem tohle cukroví dala do krabice a schovala do chladna:-)

  • Radka Babor | 8. 12. 2006 18:27

    Toto cukroví je moc dobré dělám ho již dlouhá léta a všem moc chutná.

  • Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 20:40

    Tenhle recept znám, už je jednou v téhle kuchařce pod názvem bubliny a je moc dobrý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Chuťovky Moučníky Slané Cukroví Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Šlehačka Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Králík na medu

Králík na medu

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

41
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
25
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz České krásky v Cannes: Co vynesly na červený koberec?

České krásky v Cannes: Co vynesly na červený koberec?

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Šlehačkové cukroví - vyfukované
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact