• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Šlehačkové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkové cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 23
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkové cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks hera

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, dáme odpočinout do lednice. Vyválíme placku a vykrajujeme menší tvary. Pečeme do zlatova a ještě teplé obalujem v cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s limetkami

Šlehačkové řezy s limetkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 3. 11. 2008 11:24

    Pekla jsem ho včera poprvé, jako takovou malou generálku na Vánoce a ne, že by nebylo dobré, ale vůbec nás nijak nenadchlo. Navíc to, které jsem dělala pak z druhé placky z odkrojků vůbec nevyfouklo a dokonce některé z první. Na zkoušku jsem udělala i pár přehnutých s náplní (jen jahodový džem) a to bylo mnohem lepší. A co teprve s nějakou dobrou náplní! Takže příště budu dělat jen plněné, ale takhle samotné asi už nee.

  • Malevilka :) | 31. 10. 2008 12:12

    Jo a ještě jsem si vzpomněla, dávala jsem polohrubou mouku, já to znám jen s polohrubou. Je to dobrota:)

  • Malevilka :) | 31. 10. 2008 12:01

    Tak já tohle cukroví naprosto miluju. Konečně takové, jaké dělala moje babička.S těstem se krásně pracovalo, poměr seděl. Dávala jsem Heru (jde i s máslem), Omegu jsem jednou zkoušela a podle mě z toho byla cítít.Těsto bylo krásně vláčné a při pečení se tvary krásně nafoukly. Řekla bych, že to chce ze začátku poměrně zprudka a pak ubrat, krásně se pak nafouknou.Po upečení vyválet v moučkovém cukru.Opravdu dobrota, doporučuji, jak na Vánoce, či svatby a jiné oslavy...a nebo jako teď já, jen tak:)

  • Jana Kutačová | 13. 12. 2007 15:57

    Tak,někde se píše,že se má použít hl.mouka,někde polohr...Já jsem to tedy vyřešila po svém a dala jeden hrnek hladké druhý polohrubé.Dala jsem taky Heru,upekla a obalila v cukru.Je to opravdu vynikající.:o)

  • Hanička | 13. 12. 2007 09:32

    Já dávám 250g 100% tuku (Omega apod.), 250ml šlehačky a 500g hladké mouky. S těstem se pracuje perfektně. Placku válím 3-4 mm silnou,vykrajuji malé tvary.Je to rychlé, výborné.

  • Nininka | 8. 12. 2007 20:53

    Hera je lepší než Omega.

  • Anonym | 5. 12. 2007 18:09

    Já ho dělám taky každoročně a dělávala ho i moje mamča, když jsem byla malá. Tady dávám hladkou mouku (ale vyzkoušené to mám i s polohrubou, a jde to taky dobře) a to 2,5 hrníčku, jednu omegu (takže 100% tuk, rozhodně ne Heru) a jednu šlehačku

  • Petra | 3. 12. 2007 14:12

    Nevím jak ostatní.ale toto cukroví už dělám několik let a není na tom co pokazit. Jen dávám hladkou mouku a ne polohrubou a v každém případě omegu.Vykrajuji co nejmenší tvary a zapráší se po cukrovíčku. Krásné vánoce.

  • R. | 3. 12. 2007 12:18

    Dělala jsem je v sobotu a teda,nic moc,moc mě nenadchly,ani přítele...

  • Mefinka Mefinka | 3. 12. 2007 11:09

    Pod nazvem Šlehačkové cukroví - vyfukované je vlastne ten samy recept, jen na stejne mnozstvi tuku a slehacky je o jeden hrnek mouky vic. Jaky je tedy spravny pomer? Poradi nekdo?

  • JItka | 11. 12. 2005 13:38

    Je nutný 100% tuk, nebo stačí Hera? Děkuji.

  • Monika | 7. 12. 2005 16:24

    Já také dělávám variantu s Omegou, někdy přidám i vejce a trochu prášku do pečiva (pak přidat mouku, asi 500 g). Jsou z toho výborné kremrole. Je to vynikající všestranně využitelné těsto, i na slané záviny, šneky. V lednici vydrží cca 5 dní. V případě nouze lze na závin použít i zakysanou smetanu.

  • Simča Sládková | 7. 12. 2005 02:02

    Mám zaděláno těsto v lednici, ale překvapila mně ta Hera. mám tento recept odjinud a tam je 100% tuk (Omega a pod.) . Tak doufám, že to zítra dobře dopadne......Ta kamarádka, co mi recept dala má různá "vylepšení":Ořechové mušle: vykroj kolečka, naplň ořechovou náplní s rozinkama v rumu, přehni a spoj. Vznikne půlměsíček, který peču do růžova a obalím v moučkovém cukru s vanilkou.Nebo těsto + mleté liskové oříšky = rohlíčkytěsto + kakao + skořice + mletý oříšek = pracnytěsto + kokos = strojkovétěsto + mleté vlašské ořechy + kakao = ořechytěsto samotné = na košíčkytěsto rozválet, vykrájet tvary a potřít vejcem + posypat mák, kmín, sezam, hrubá sůl = na slanoA prý jde použít i na štrůdl místo lístkového. Tak nevím - má vůbec smysl se učit jiné těsto? :o))))

  • Alena | 6. 12. 2005 06:46

    Osvědčené, rychlé, jednoduché, výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Polohrubá mouka Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip Cookies)

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip…

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

105
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
87
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
48
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)
47
Virgin mojito
Virgin mojito
43
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Hvězda Ulice Milena Steinmasslová: Jak se z nás nestaly »krávy«

Hvězda Ulice Milena Steinmasslová: Jak se z nás nestaly »krávy«

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Šlehačkové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact