• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šlehačkové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkové cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 23
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkové cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks hera

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, dáme odpočinout do lednice. Vyválíme placku a vykrajujeme menší tvary. Pečeme do zlatova a ještě teplé obalujem v cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s limetkami

Šlehačkové řezy s limetkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 3. 11. 2008 11:24

    Pekla jsem ho včera poprvé, jako takovou malou generálku na Vánoce a ne, že by nebylo dobré, ale vůbec nás nijak nenadchlo. Navíc to, které jsem dělala pak z druhé placky z odkrojků vůbec nevyfouklo a dokonce některé z první. Na zkoušku jsem udělala i pár přehnutých s náplní (jen jahodový džem) a to bylo mnohem lepší. A co teprve s nějakou dobrou náplní! Takže příště budu dělat jen plněné, ale takhle samotné asi už nee.

  • Malevilka :) | 31. 10. 2008 12:12

    Jo a ještě jsem si vzpomněla, dávala jsem polohrubou mouku, já to znám jen s polohrubou. Je to dobrota:)

  • Malevilka :) | 31. 10. 2008 12:01

    Tak já tohle cukroví naprosto miluju. Konečně takové, jaké dělala moje babička.S těstem se krásně pracovalo, poměr seděl. Dávala jsem Heru (jde i s máslem), Omegu jsem jednou zkoušela a podle mě z toho byla cítít.Těsto bylo krásně vláčné a při pečení se tvary krásně nafoukly. Řekla bych, že to chce ze začátku poměrně zprudka a pak ubrat, krásně se pak nafouknou.Po upečení vyválet v moučkovém cukru.Opravdu dobrota, doporučuji, jak na Vánoce, či svatby a jiné oslavy...a nebo jako teď já, jen tak:)

  • Jana Kutačová | 13. 12. 2007 15:57

    Tak,někde se píše,že se má použít hl.mouka,někde polohr...Já jsem to tedy vyřešila po svém a dala jeden hrnek hladké druhý polohrubé.Dala jsem taky Heru,upekla a obalila v cukru.Je to opravdu vynikající.:o)

  • Hanička | 13. 12. 2007 09:32

    Já dávám 250g 100% tuku (Omega apod.), 250ml šlehačky a 500g hladké mouky. S těstem se pracuje perfektně. Placku válím 3-4 mm silnou,vykrajuji malé tvary.Je to rychlé, výborné.

  • Nininka | 8. 12. 2007 20:53

    Hera je lepší než Omega.

  • Anonym | 5. 12. 2007 18:09

    Já ho dělám taky každoročně a dělávala ho i moje mamča, když jsem byla malá. Tady dávám hladkou mouku (ale vyzkoušené to mám i s polohrubou, a jde to taky dobře) a to 2,5 hrníčku, jednu omegu (takže 100% tuk, rozhodně ne Heru) a jednu šlehačku

  • Petra | 3. 12. 2007 14:12

    Nevím jak ostatní.ale toto cukroví už dělám několik let a není na tom co pokazit. Jen dávám hladkou mouku a ne polohrubou a v každém případě omegu.Vykrajuji co nejmenší tvary a zapráší se po cukrovíčku. Krásné vánoce.

  • R. | 3. 12. 2007 12:18

    Dělala jsem je v sobotu a teda,nic moc,moc mě nenadchly,ani přítele...

  • Mefinka Mefinka | 3. 12. 2007 11:09

    Pod nazvem Šlehačkové cukroví - vyfukované je vlastne ten samy recept, jen na stejne mnozstvi tuku a slehacky je o jeden hrnek mouky vic. Jaky je tedy spravny pomer? Poradi nekdo?

  • JItka | 11. 12. 2005 13:38

    Je nutný 100% tuk, nebo stačí Hera? Děkuji.

  • Monika | 7. 12. 2005 16:24

    Já také dělávám variantu s Omegou, někdy přidám i vejce a trochu prášku do pečiva (pak přidat mouku, asi 500 g). Jsou z toho výborné kremrole. Je to vynikající všestranně využitelné těsto, i na slané záviny, šneky. V lednici vydrží cca 5 dní. V případě nouze lze na závin použít i zakysanou smetanu.

  • Simča Sládková | 7. 12. 2005 02:02

    Mám zaděláno těsto v lednici, ale překvapila mně ta Hera. mám tento recept odjinud a tam je 100% tuk (Omega a pod.) . Tak doufám, že to zítra dobře dopadne......Ta kamarádka, co mi recept dala má různá "vylepšení":Ořechové mušle: vykroj kolečka, naplň ořechovou náplní s rozinkama v rumu, přehni a spoj. Vznikne půlměsíček, který peču do růžova a obalím v moučkovém cukru s vanilkou.Nebo těsto + mleté liskové oříšky = rohlíčkytěsto + kakao + skořice + mletý oříšek = pracnytěsto + kokos = strojkovétěsto + mleté vlašské ořechy + kakao = ořechytěsto samotné = na košíčkytěsto rozválet, vykrájet tvary a potřít vejcem + posypat mák, kmín, sezam, hrubá sůl = na slanoA prý jde použít i na štrůdl místo lístkového. Tak nevím - má vůbec smysl se učit jiné těsto? :o))))

  • Alena | 6. 12. 2005 06:46

    Osvědčené, rychlé, jednoduché, výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Polohrubá mouka Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Bostonské krémové mufiny

Bostonské krémové mufiny

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

129
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
109
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
81
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
52
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
48
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
10 potravin, díky kterým se budete cítit i vypadat mladší
10 potravin, díky kterým se budete cítit i…
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Obléká celebrity na StarDance Tour: Kubelková byla největší výzva, říká návrhářka! A co prozradila na Dykovou?

Obléká celebrity na StarDance Tour: Kubelková byla největší výzva, říká návrhářka! A co prozradila na Dykovou?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červen: Kdo se bláznivě zamiluje a koho čeká rozchod?

Velký horoskop lásky na červen: Kdo se bláznivě zamiluje a koho čeká rozchod?

  • Recepty.cz
  • Šlehačkové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact