• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda III.
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková roláda III.

autor: AnaValcik
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková roláda III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na piškot
    • 5
      ks bílek
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 5
      lžíce žloutek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao Prosátého
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 2
      balení smetana ke šlehání 1,5 - 2 balení

Postup přípravy receptu

1
Na piškot vyšleháme bílky, poté přidáme cukr, chvilku šleháme a poté přidáme žloutky. Nakonec lehce zašleháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme na větší plech vyložený alobalem a ještě vymazaný tukem. Pečeme krátce (ani ne 5 minut) ve vyhřáté troubě při vyšší teplotě! Po upečení necháme vychladnout na pokojovu teplotu a po vychladnutí ihned srolujeme ještě s alobalem, aby se nám poté piškot nerozlámal.
2
Vyšleháme šlehačku, kterou není třeba sladit, ale kdo má rád víc sladší, může cukr (třeba vanilkový) přidat. Šlehačku natřeme na piškotový plát, který jsme si před tím odlepili od alobalu. Po srolování znovu roládu zabalíme do alobalu a necháme cca 2 hodinky vychladit v ledničce.
3
Je to výborný, jednoduchý a osvěžující dezertík... třeba ke caffíčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • simona | 14. 11. 2014 17:01

    Přijde tam prosím jen špetka prášku do pečiva,nebo celý?

  • Nelli | 4. 11. 2014 10:02

    Moc dobrá roláda. Nejlepší co jsem jedla.

  • iva | 7. 7. 2013 11:56

    Asi nejlepší recept z těchto černých rolád. Neměla jsem zrovna alobal, tak jsem dala papír potřený máslem. A šla krásně odlepit. 8-)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:30

    Nejlepší recept! V dějinách receptů! ;-) Vážně! Nemá chybu! :-*

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 08:23

    Výborné,časově nenáročné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Kakao Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

284
Dýňová tortila
Dýňová tortila
283
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
249
Máslové řízky
Máslové řízky
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Blesk.cz Životní tajemství Jaroslava Uhlíře (80): Tragická smrt sourozenců!

Životní tajemství Jaroslava Uhlíře (80): Tragická smrt sourozenců!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Další doporučené recepty:

Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková sekaná
Šlehačková sekaná
Šlehačkové cukroví
Šlehačkové cukroví
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact