Na piškot vyšleháme bílky, poté přidáme cukr, chvilku šleháme a poté přidáme žloutky. Nakonec lehce zašleháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme na větší plech vyložený alobalem a ještě vymazaný tukem. Pečeme krátce (ani ne 5 minut) ve vyhřáté troubě při vyšší teplotě! Po upečení necháme vychladnout na pokojovu teplotu a po vychladnutí ihned srolujeme ještě s alobalem, aby se nám poté piškot nerozlámal.
2
Vyšleháme šlehačku, kterou není třeba sladit, ale kdo má rád víc sladší, může cukr (třeba vanilkový) přidat. Šlehačku natřeme na piškotový plát, který jsme si před tím odlepili od alobalu. Po srolování znovu roládu zabalíme do alobalu a necháme cca 2 hodinky vychladit v ledničce.
3
Je to výborný, jednoduchý a osvěžující dezertík... třeba ke caffíčku.