• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková roláda II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • ztužovač šlehačky
    • šlehačka
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
6 celých vajec a mletý cukr šleháme do zhoustnutí a potom přidáme kakao. Dáme na plech s pečícím papírem a upečeme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem a potřeme vychladlou roládu. Zatočíme ji a zabalíme do alobalu. Dáme do ledničky a druhý den krájíme silnější kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veroNika | 22. 4. 2014 19:02

    v mnoha receptech na šlehačkovou roládu jsem četla, že se ušlehá nejdříve sníh z bílků a poté se přidávají žloutky a ten zbytek, ale zde jsou celý vejce; to nevadí?

  • SKSandy
    SKSandy | 30. 3. 2013 00:29

    a mouka?

  • marcela | 3. 10. 2012 16:48

    Jo a vyborna je i z mrazaku.

  • marcela | 3. 10. 2012 16:47

    Joo takhle ji delam uz nekolik let. Kdyz jsem ji delala poprve, tak jsem ji pekla bez peciciho papiru:-) Pul hodiny jsem ji dostavala z plechu, ale i tak byla fantasticka. Od te doby potru maslem pecici papir a jde dolu jedna basen.

  • kudlibabka | 13. 1. 2011 15:42

    Taky jsem se divila= mouku nahrazuje to kakao. ;-)

  • kudlibabka | 13. 1. 2011 15:40

    ♥Já mám podobný recept od tchýně 8-) a dělala jsem tuto roládu jednou a povedla se-s menšími potížemi =-O nejlepší ke asi pečící papír a roládu srolovat i s ním ;-) pravda je, že trochu přilnula, ale s tím se počítá. Taky jsem se bála, že jedna šlehačka nebude stačit. Ale stačila. Jo a tchýě říkala že dříve (dělá ji léta) tam nemusela žádný ztužovač dávat, ale dnes ty smetany stojí zaprd :-X Zde je recept k porovnánií :-* <3 : 5 vajec, 7-10 dkg pískového cukru, 2 lžíce kakaa. Z bílků sníh = cukr=žloutky=kakao. Péct 15 minut v horké předehřáté troubě - horkou stočit, plnit šlehačkou až vychladne. :-* Tak pá....jo a při pečení jsem se děsila jak se to hnusně peče....vypadalo to jako prase bradavičnaté. Tak ať se všem daří oslňovat své hosty báječnými kousky! Kudlibabka♥

  • recepty73
    recepty73 | 17. 11. 2010 20:29

    :-( :-\

  • recepty73
    recepty73 | 17. 11. 2010 20:28

    Šlehačky jsem potřeboval dvě,vanilkový cukr stačí jeden ;-) .Čerstvou roládu asi budete krájet na silnější kousky,ale po zavlhnutí jde krájet na slabé ;-)

  • recepty 73 | 14. 6. 2010 18:22

    V ingrediencích chybí šlehačka a van.cukr.

  • Di | 25. 11. 2007 10:40

    Vendulo, ten alobal musíte vymazat zcela určitě a hodně. Už jsem tuto roládu pekla mnohokrát (ještě dříve, než jsem začala chodit na tyto stránky), a to zpočátku na alobalu. Nikdy k žádné katastrofě nedošlo. Pak jsem na uchování použila ten samý olát alobalu,na kterém jsem pekla, jen jsem ho trochu posypala pískovým cukrem (nebo třeba vanilkovým). Držím palce, je to opravdu dobré, a to i s máslovým krémem. Pro Olgu: mouka se nedává žádná, takže roládu mlžete nabídnout i celiakům.

  • Olga | 24. 11. 2007 19:27

    Do cesta nejde žiadna múka?

  • Vendula | 23. 11. 2007 21:04

    Tak jsem ji zkusila a opravdu skoncila v tom kosi. Dala jsem ji na alobal a neodlepila se. Pekla jsem ji na 175C a trouba byla vyhrata. Zkusim ji dnes znovu, koupila jsem pecici papir, tak snad se povede.

  • Di | 22. 11. 2007 05:59

    Peče se v dobře vyhřáté troubě cca 8-10 minut. Stupně nedokážu určit, mám plyn.Ten papír bych raději lehce potřela rozehřátým tukem. Snad Vám tahle informace alespoň trochu pomůže.

  • Vendula Rais | 21. 11. 2007 19:53

    Tuto roladu jsem jiz zkousela pred lety a mohu vrele doporucit, vyborna. Rada bych ji upekla znovu, ale nepamatuji si na kolik stupnu se pece. Muze mi prosim nekdo poradit? Nerada bych, aby skoncila v odpadkovem kosi... :) Predem Dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Šlehání Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Lokše
Lokše
22
Cibulové bhaji
Cibulové bhaji
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Chili con carne
Chili con carne
15
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Šlehačková bábovka
Šlehačková bábovka
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda III.
Šlehačková roláda III.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková sekaná
Šlehačková sekaná
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact