• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková roláda II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • ztužovač šlehačky
    • šlehačka
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
6 celých vajec a mletý cukr šleháme do zhoustnutí a potom přidáme kakao. Dáme na plech s pečícím papírem a upečeme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem a potřeme vychladlou roládu. Zatočíme ji a zabalíme do alobalu. Dáme do ledničky a druhý den krájíme silnější kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veroNika | 22. 4. 2014 19:02

    v mnoha receptech na šlehačkovou roládu jsem četla, že se ušlehá nejdříve sníh z bílků a poté se přidávají žloutky a ten zbytek, ale zde jsou celý vejce; to nevadí?

  • SKSandy
    SKSandy | 30. 3. 2013 00:29

    a mouka?

  • marcela | 3. 10. 2012 16:48

    Jo a vyborna je i z mrazaku.

  • marcela | 3. 10. 2012 16:47

    Joo takhle ji delam uz nekolik let. Kdyz jsem ji delala poprve, tak jsem ji pekla bez peciciho papiru:-) Pul hodiny jsem ji dostavala z plechu, ale i tak byla fantasticka. Od te doby potru maslem pecici papir a jde dolu jedna basen.

  • kudlibabka | 13. 1. 2011 15:42

    Taky jsem se divila= mouku nahrazuje to kakao. ;-)

  • kudlibabka | 13. 1. 2011 15:40

    ♥Já mám podobný recept od tchýně 8-) a dělala jsem tuto roládu jednou a povedla se-s menšími potížemi =-O nejlepší ke asi pečící papír a roládu srolovat i s ním ;-) pravda je, že trochu přilnula, ale s tím se počítá. Taky jsem se bála, že jedna šlehačka nebude stačit. Ale stačila. Jo a tchýě říkala že dříve (dělá ji léta) tam nemusela žádný ztužovač dávat, ale dnes ty smetany stojí zaprd :-X Zde je recept k porovnánií :-* <3 : 5 vajec, 7-10 dkg pískového cukru, 2 lžíce kakaa. Z bílků sníh = cukr=žloutky=kakao. Péct 15 minut v horké předehřáté troubě - horkou stočit, plnit šlehačkou až vychladne. :-* Tak pá....jo a při pečení jsem se děsila jak se to hnusně peče....vypadalo to jako prase bradavičnaté. Tak ať se všem daří oslňovat své hosty báječnými kousky! Kudlibabka♥

  • recepty73
    recepty73 | 17. 11. 2010 20:29

    :-( :-\

  • recepty73
    recepty73 | 17. 11. 2010 20:28

    Šlehačky jsem potřeboval dvě,vanilkový cukr stačí jeden ;-) .Čerstvou roládu asi budete krájet na silnější kousky,ale po zavlhnutí jde krájet na slabé ;-)

  • recepty 73 | 14. 6. 2010 18:22

    V ingrediencích chybí šlehačka a van.cukr.

  • Di | 25. 11. 2007 10:40

    Vendulo, ten alobal musíte vymazat zcela určitě a hodně. Už jsem tuto roládu pekla mnohokrát (ještě dříve, než jsem začala chodit na tyto stránky), a to zpočátku na alobalu. Nikdy k žádné katastrofě nedošlo. Pak jsem na uchování použila ten samý olát alobalu,na kterém jsem pekla, jen jsem ho trochu posypala pískovým cukrem (nebo třeba vanilkovým). Držím palce, je to opravdu dobré, a to i s máslovým krémem. Pro Olgu: mouka se nedává žádná, takže roládu mlžete nabídnout i celiakům.

  • Olga | 24. 11. 2007 19:27

    Do cesta nejde žiadna múka?

  • Vendula | 23. 11. 2007 21:04

    Tak jsem ji zkusila a opravdu skoncila v tom kosi. Dala jsem ji na alobal a neodlepila se. Pekla jsem ji na 175C a trouba byla vyhrata. Zkusim ji dnes znovu, koupila jsem pecici papir, tak snad se povede.

  • Di | 22. 11. 2007 05:59

    Peče se v dobře vyhřáté troubě cca 8-10 minut. Stupně nedokážu určit, mám plyn.Ten papír bych raději lehce potřela rozehřátým tukem. Snad Vám tahle informace alespoň trochu pomůže.

  • Vendula Rais | 21. 11. 2007 19:53

    Tuto roladu jsem jiz zkousela pred lety a mohu vrele doporucit, vyborna. Rada bych ji upekla znovu, ale nepamatuji si na kolik stupnu se pece. Muze mi prosim nekdo poradit? Nerada bych, aby skoncila v odpadkovem kosi... :) Predem Dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Šlehání Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Šlehačková bábovka
Šlehačková bábovka
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda III.
Šlehačková roláda III.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková sekaná
Šlehačková sekaná
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact