• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková roláda II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • ztužovač šlehačky
    • šlehačka
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
6 celých vajec a mletý cukr šleháme do zhoustnutí a potom přidáme kakao. Dáme na plech s pečícím papírem a upečeme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem a potřeme vychladlou roládu. Zatočíme ji a zabalíme do alobalu. Dáme do ledničky a druhý den krájíme silnější kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veroNika | 22. 4. 2014 19:02

    v mnoha receptech na šlehačkovou roládu jsem četla, že se ušlehá nejdříve sníh z bílků a poté se přidávají žloutky a ten zbytek, ale zde jsou celý vejce; to nevadí?

  • SKSandy
    SKSandy | 30. 3. 2013 00:29

    a mouka?

  • marcela | 3. 10. 2012 16:48

    Jo a vyborna je i z mrazaku.

  • marcela | 3. 10. 2012 16:47

    Joo takhle ji delam uz nekolik let. Kdyz jsem ji delala poprve, tak jsem ji pekla bez peciciho papiru:-) Pul hodiny jsem ji dostavala z plechu, ale i tak byla fantasticka. Od te doby potru maslem pecici papir a jde dolu jedna basen.

  • kudlibabka | 13. 1. 2011 15:42

    Taky jsem se divila= mouku nahrazuje to kakao. ;-)

  • kudlibabka | 13. 1. 2011 15:40

    ♥Já mám podobný recept od tchýně 8-) a dělala jsem tuto roládu jednou a povedla se-s menšími potížemi =-O nejlepší ke asi pečící papír a roládu srolovat i s ním ;-) pravda je, že trochu přilnula, ale s tím se počítá. Taky jsem se bála, že jedna šlehačka nebude stačit. Ale stačila. Jo a tchýě říkala že dříve (dělá ji léta) tam nemusela žádný ztužovač dávat, ale dnes ty smetany stojí zaprd :-X Zde je recept k porovnánií :-* <3 : 5 vajec, 7-10 dkg pískového cukru, 2 lžíce kakaa. Z bílků sníh = cukr=žloutky=kakao. Péct 15 minut v horké předehřáté troubě - horkou stočit, plnit šlehačkou až vychladne. :-* Tak pá....jo a při pečení jsem se děsila jak se to hnusně peče....vypadalo to jako prase bradavičnaté. Tak ať se všem daří oslňovat své hosty báječnými kousky! Kudlibabka♥

  • recepty73
    recepty73 | 17. 11. 2010 20:29

    :-( :-\

  • recepty73
    recepty73 | 17. 11. 2010 20:28

    Šlehačky jsem potřeboval dvě,vanilkový cukr stačí jeden ;-) .Čerstvou roládu asi budete krájet na silnější kousky,ale po zavlhnutí jde krájet na slabé ;-)

  • recepty 73 | 14. 6. 2010 18:22

    V ingrediencích chybí šlehačka a van.cukr.

  • Di | 25. 11. 2007 10:40

    Vendulo, ten alobal musíte vymazat zcela určitě a hodně. Už jsem tuto roládu pekla mnohokrát (ještě dříve, než jsem začala chodit na tyto stránky), a to zpočátku na alobalu. Nikdy k žádné katastrofě nedošlo. Pak jsem na uchování použila ten samý olát alobalu,na kterém jsem pekla, jen jsem ho trochu posypala pískovým cukrem (nebo třeba vanilkovým). Držím palce, je to opravdu dobré, a to i s máslovým krémem. Pro Olgu: mouka se nedává žádná, takže roládu mlžete nabídnout i celiakům.

  • Olga | 24. 11. 2007 19:27

    Do cesta nejde žiadna múka?

  • Vendula | 23. 11. 2007 21:04

    Tak jsem ji zkusila a opravdu skoncila v tom kosi. Dala jsem ji na alobal a neodlepila se. Pekla jsem ji na 175C a trouba byla vyhrata. Zkusim ji dnes znovu, koupila jsem pecici papir, tak snad se povede.

  • Di | 22. 11. 2007 05:59

    Peče se v dobře vyhřáté troubě cca 8-10 minut. Stupně nedokážu určit, mám plyn.Ten papír bych raději lehce potřela rozehřátým tukem. Snad Vám tahle informace alespoň trochu pomůže.

  • Vendula Rais | 21. 11. 2007 19:53

    Tuto roladu jsem jiz zkousela pred lety a mohu vrele doporucit, vyborna. Rada bych ji upekla znovu, ale nepamatuji si na kolik stupnu se pece. Muze mi prosim nekdo poradit? Nerada bych, aby skoncila v odpadkovem kosi... :) Predem Dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Šlehání Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Chřest na másle

Chřest na másle

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

94
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
44
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
37
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Škvarky z domácí pekárny
Škvarky z domácí pekárny
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda III.
Šlehačková roláda III.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková sekaná
Šlehačková sekaná
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact