• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková roláda II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 100
      g cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • ztužovač šlehačky
    • šlehačka
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
6 celých vajec a mletý cukr šleháme do zhoustnutí a potom přidáme kakao. Dáme na plech s pečícím papírem a upečeme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem a potřeme vychladlou roládu. Zatočíme ji a zabalíme do alobalu. Dáme do ledničky a druhý den krájíme silnější kousky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veroNika | 22. 4. 2014 19:02

    v mnoha receptech na šlehačkovou roládu jsem četla, že se ušlehá nejdříve sníh z bílků a poté se přidávají žloutky a ten zbytek, ale zde jsou celý vejce; to nevadí?

  • SKSandy
    SKSandy | 30. 3. 2013 00:29

    a mouka?

  • marcela | 3. 10. 2012 16:48

    Jo a vyborna je i z mrazaku.

  • marcela | 3. 10. 2012 16:47

    Joo takhle ji delam uz nekolik let. Kdyz jsem ji delala poprve, tak jsem ji pekla bez peciciho papiru:-) Pul hodiny jsem ji dostavala z plechu, ale i tak byla fantasticka. Od te doby potru maslem pecici papir a jde dolu jedna basen.

  • kudlibabka | 13. 1. 2011 15:42

    Taky jsem se divila= mouku nahrazuje to kakao. ;-)

  • kudlibabka | 13. 1. 2011 15:40

    ♥Já mám podobný recept od tchýně 8-) a dělala jsem tuto roládu jednou a povedla se-s menšími potížemi =-O nejlepší ke asi pečící papír a roládu srolovat i s ním ;-) pravda je, že trochu přilnula, ale s tím se počítá. Taky jsem se bála, že jedna šlehačka nebude stačit. Ale stačila. Jo a tchýě říkala že dříve (dělá ji léta) tam nemusela žádný ztužovač dávat, ale dnes ty smetany stojí zaprd :-X Zde je recept k porovnánií :-* <3 : 5 vajec, 7-10 dkg pískového cukru, 2 lžíce kakaa. Z bílků sníh = cukr=žloutky=kakao. Péct 15 minut v horké předehřáté troubě - horkou stočit, plnit šlehačkou až vychladne. :-* Tak pá....jo a při pečení jsem se děsila jak se to hnusně peče....vypadalo to jako prase bradavičnaté. Tak ať se všem daří oslňovat své hosty báječnými kousky! Kudlibabka♥

  • recepty73
    recepty73 | 17. 11. 2010 20:29

    :-( :-\

  • recepty73
    recepty73 | 17. 11. 2010 20:28

    Šlehačky jsem potřeboval dvě,vanilkový cukr stačí jeden ;-) .Čerstvou roládu asi budete krájet na silnější kousky,ale po zavlhnutí jde krájet na slabé ;-)

  • recepty 73 | 14. 6. 2010 18:22

    V ingrediencích chybí šlehačka a van.cukr.

  • Di | 25. 11. 2007 10:40

    Vendulo, ten alobal musíte vymazat zcela určitě a hodně. Už jsem tuto roládu pekla mnohokrát (ještě dříve, než jsem začala chodit na tyto stránky), a to zpočátku na alobalu. Nikdy k žádné katastrofě nedošlo. Pak jsem na uchování použila ten samý olát alobalu,na kterém jsem pekla, jen jsem ho trochu posypala pískovým cukrem (nebo třeba vanilkovým). Držím palce, je to opravdu dobré, a to i s máslovým krémem. Pro Olgu: mouka se nedává žádná, takže roládu mlžete nabídnout i celiakům.

  • Olga | 24. 11. 2007 19:27

    Do cesta nejde žiadna múka?

  • Vendula | 23. 11. 2007 21:04

    Tak jsem ji zkusila a opravdu skoncila v tom kosi. Dala jsem ji na alobal a neodlepila se. Pekla jsem ji na 175C a trouba byla vyhrata. Zkusim ji dnes znovu, koupila jsem pecici papir, tak snad se povede.

  • Di | 22. 11. 2007 05:59

    Peče se v dobře vyhřáté troubě cca 8-10 minut. Stupně nedokážu určit, mám plyn.Ten papír bych raději lehce potřela rozehřátým tukem. Snad Vám tahle informace alespoň trochu pomůže.

  • Vendula Rais | 21. 11. 2007 19:53

    Tuto roladu jsem jiz zkousela pred lety a mohu vrele doporucit, vyborna. Rada bych ji upekla znovu, ale nepamatuji si na kolik stupnu se pece. Muze mi prosim nekdo poradit? Nerada bych, aby skoncila v odpadkovem kosi... :) Predem Dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Šlehání Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Nakládané maso

Nakládané maso

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

44
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
25
Pomerančový džem (marmeláda)
Pomerančový džem …
21
Pstruh na másle
Pstruh na másle
20
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
20
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Škvarky z domácí pekárny
Škvarky z domácí pekárny
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda III.
Šlehačková roláda III.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková sekaná
Šlehačková sekaná
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact