Z bílků ušleháme sníh, opatrně po jednom zašleháme žloutky, přidáme vanilkový cukr, mletý cukr, kakao a mouku. Vzniklé těsto na šlehačkovou roládu rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech a v mírnější troubě upečeme. Po upečení stočíme i s papírem a necháme vychladnout.
2
Po vychladnutí roládu rozbalíme, sundáme papír a naneseme ušlehané šlehačky a znovu opatrně stočíme. Dáme vychladit do chladničky. Lehounká, výtečná.
Zdravím všechny, poraďte : ve všech receptech je pečicí papír - už dlouho ho nepoužívám, mám takový ten "stálý" ( z Lidlu), je to něco jako tenký plast, zkoušeli jste ho někdo na roládu? Mohu na něj toto těsto nalít? Hellca
nadina
|6. 8. 2016 20:26
mám pocit ,že polovina z vás dává pečící papí opačnou stranou - :-P nikdy problém nemám a kupuji jaký zrovna je !
Já mám v plánu do této rolády přidat celý banán. :-D ;-) :-)
Jarmil
|23. 8. 2015 15:26
Rolada je moc dobra dělala jsem jí už mockrat ale vždy nastal problem když jsem roladu rozmotavala docela se trhala.Nejlepší je po stočení roladu zabalit do mokre utěrky potom jde pečící papír krasně sundat.Dobrou chut.
Gabriela
|11. 6. 2014 11:32
Roládu mám upečenou, už čeká na vychladnutí Doporučuji přidat do šlehačky ještě jahůdky, je to moc dobré a roládu po zabalení ještě zabalím do vlhké utěrky, ať jde pak lépe dolů pečící papír :-)
Martina
|26. 1. 2014 15:09
Tak tato roláda se mi skvěle povedla.Těsto šlo z papíru nádherně odlepit, netrhalo se, papír jsem neolejovala a použila jsem obyčejnou značku Aro z Albertu. Do šlehačky jsem dala dva ztužovače a dvě lžička zeleného čaje Matcha. Upečené těsto jsem pomazala touto jemně zelenkavou šlehačkou a doprostřed jsem dala zástup červených pevných zavařených jahůdek. Malá plechovka z Alberta asi kolem 15 Kč. Na druhý den se roláda nádherně krájela a měla jsem s ním při návštěvě úspěch.
P.S.: Nepracuji v Albertu :-)
Jana
|22. 1. 2014 12:45
Papír je dobré potřít štětcem namočeným ve vodě, pak jde odstranit dobře.
Hela
|24. 4. 2013 13:59
Předpokládám, že do šlehačky se nedává žádný cukr, nebo ano?
Výborné je když se do našlehané šlehačky přimíchá rozpuštěná bílá čokoláda a nechat vychladit.
Majka
|17. 2. 2013 13:02
Já když peču jakoukoliv roládu pečící papír potřu lehce olejem a nikdy se nepřilepí
Jana
|11. 11. 2012 13:17
Roláda chuťově výborná, ale co se týče toho těsta nejde to odlepit od toho papíru a je divné, že když dělám jakoukoli jinou roládu tak to normálně jde, ale tahle ne, tak jestli to opravdu bude tím pečícím papírem...
zkoušela jsem to za studena i za tepla. a nic.. možná to bude vážně tím papírem, ale mám podezření, že jsem to snad málo upekla:-( každopádně pokus číslo dva je v troubě, tak uvidíme.
Lenka
|15. 6. 2012 19:22
Já bych řekla, že je to snad i tím papírem - taky jsem s některým měla tyto problémy. Je lepší koupit dražší a pevnější. Taky doma roládu motáme hned po upečení (chvilku ale necháme vydechnout), tak nevím, jestli jste to nezkoušela za studena.
Dobrý den, chci se zeptat, jak to udělat, aby šel piškot odlepit od pečícího papíru? Možná jsem něco udělala špatně? Trhá se a nemůžu ho odlepit.
Lucka
|12. 6. 2012 21:48
V elektrické cca 10min 170st, kousek jsem uloupla ;-)
Kája
|8. 6. 2012 17:36
Prosím o radu, na kolik přibližně stupňů je nejlepší těsto pěci a jak dlouho? Nejsem moc zběhlá v pečení. Díky
Lucka
|27. 5. 2012 20:50
Opravdu výborná lehounká, do šlehaček jsem přidala ztužovač (smeta fix Dr.Oetkera) podle návodu na sáčku a do vyšlehané šlehačky jsem přidala zcezené trošku pokrájené kompotované mandarinky. Na noc do lednice v alobalu, mokrá, výborná :-*
Ano, Klárko, místo mouky tu je to kakao... Máme to vyzkoušené, je to dobré... (já nedávám mouku vůbec, jen to kakao.... Porovnej si i další recepty tohoto druhu - Šlehačková roláda (http://www.recepty.cz/recept/slehackova-rolada-3997), Šlehačková roláda II (http://www.recepty.cz/recept/slehackova-rolada-ii-6523), Šlehačková roláda III (http://www.recepty.cz/recept/slehackova-rolada-iii-13261#detail), Šlehačková roláda IV (http://www.recepty.cz/recept/slehackova-rolada-iv-14354) a Kakaová roláda (http://www.recepty.cz/recept/kakaova-rolada-bez-mouky-9282).. My do šlehačky vmícháváme 2 lžíce vaječňáku :-)
Tak tohle je vynikajicí záležitost!!!Časově nenáročné,k jídlu prakticky ihned,s receptem se dá improvizovat dle chuti každého(přidat do ušlehané smetany čokoládu,skořici,ovoce...),dávám zaslouženou jedničku!Brzy zopakuji :-))
Ivana Vaňková
|30. 8. 2007 09:32
Roládu jsem zkusila o víkendu. Je výborná, lehká, jen se po ní zaprášilo. Přidala jsem banány a do šlahačky jsem pro jistotu zašlehala ztužovač.
Jana Janková
|23. 3. 2007 10:43
Recept mám už od babičky, nemám tam mouku a je taky výtečná. Myslím, že šlehačka už nebude jak má být ani druhý den, ale nevím. Nám nikdy nevydržela déle než "po obědě". Je úžasně nadýchaná a lehoučká moc dobře se papká.
Gábina Houšková
|23. 3. 2007 09:48
Katko, my děláme také podobnou roládu se šlehačkou. Roládu potřeme marmeládou, na to šlehačku s jahodami neo jiným, ovocem (ananas, mandarinky). Většinou se sní hned nebo max. do druhého dne.
Katka Maršálková
|23. 3. 2007 08:59
ta šlehačka v tý roládě asi nevydrží tak 4 dny co?
hana Valentová
|23. 2. 2006 21:45
moc dobré, povedla se, přidala jsem jahody, mňamka :- ))
Veronika Barboříková
|15. 2. 2006 17:01
Taky znám tuto roládu, není tolik náročná a nikdy nezklame svou chutí.
Alča
|15. 12. 2005 08:12
dělám roládu bez mouky,je taky dobrá
Hanka
|6. 12. 2005 13:25
Moc dobrá, zařazuji do svých oblíbených receptů.
Jana
|25. 10. 2005 04:50
Je opravdu velice jemna, lehka a ne moc sladka. Vyzkousejte...
Nataša Fialová
|5. 2. 2005 13:04
mohu jedině doporučit,lahodný, rychlý a chutný, tento recept znám již zhruba 20let, Nataša