• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šlehačková hrnečková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková hrnečková bábovka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková hrnečková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek šlehačka (Tekutá 200 ml)
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 2
      hrnek hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • prášek do pečiva
    • vanilkový cukr (Balíček)
    • máslo (Na vymazání)
    • hladká mouka (Na vymazání)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky a cukr smícháme, přidáváme střídavě šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do hmoty vmícháme vanilkový cukr a z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme zvolna asi 3/4 hodiny. Chceme-li mít bábovku pestřejší, přidáme do třetiny těsta dvě lžíce kakaa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

Hrnečková pomerančová bábovka

Hrnečková pomerančová bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tanadas | 15. 10. 2012 14:40

    zadny zazrak, testo huste a uvarte si poradne velky hrnek s cajem, jinak se udusite :-(

  • rull | 18. 8. 2011 15:14

    I při dodržení postupu je celkem suchá a drobivá.

  • mysalin | 3. 2. 2011 20:57

    Tahle bábovka je výborná. Dávám 1.

  • Luc :-) | 31. 1. 2011 18:27

    kápněte si tam trošku RUMU ;-)

  • hana Valentová | 11. 5. 2009 17:19

    Pekla jsem do formy na beránka a moooc se povedl, chuťově nevím, dala jsem ho sousedce, ale vypadal krásně..

  • Sylva Karešová | 27. 5. 2008 13:50

    Tak jsem vyzkoušela, přidala jsem malinový pudink pro barvu a chuť... ale tedy myslím si, že by to chtělo větší množství šlehačky, aby byla vláčnější.

  • Slunicko Sedmitecne | 9. 4. 2008 06:30

    Tak ja jsem ji trosku poupravila podle surovin co jsem zrovna nasla doma, pac sem ji lenochod lina delala az v 8 vecer a nechtelo se mi pro suroviny. Takze jsem tam dala 6 bilku, dva hrnky hladke mouky, trictvrte hrnku cukru krystalu, tekutou slehacku, kvasnice v prasku, platky mandli, zlaty a tmavy rozinky a samozrejme jsem zapomela na vanilku, akorat se pece tak jsem zvedava co z toho bude a jestli dostanu serva od manzilka:-)

  • Anonym | 2. 4. 2007 13:11

    Monade,nejspíše to bylo tím,že jste šlehačku vyšlehala,mám také recept na šlehač. bábovku a šlehačka se vlije (jak mléko) do žloutkové směsi a peču 160° cca 45 min. a je výborná.

  • monade | 2. 4. 2007 12:10

    tuhle bábovku jsem dělala o víkendu, je dobrá, ale je trochu suchá, nevím čím to je, možnáb tím že jsem smetanu vyšlehala? nebo dobou pečení v troubě? pekla sem ji jen 35 min. na 180 stupnů v el. troubě a přesto je suchá, ale jinak dobrá ještě ted si ji dávám ke kávě..poradíte mi?díky

  • Anonym | 16. 2. 2007 16:12

    perfektní bábovka

  • kubula | 29. 1. 2007 14:52

    dala jsem také polohrubou mouku, bábovka je výborná, vláčná a vynikající. Díky za recept

  • Lucie Hrabcová | 12. 11. 2006 11:03

    dělám tu samou akorát o vajíčko míň....dávám buď smetanu nebo šlehačku a je vždycky fantastická!A také dávám polohr.mouku ne hrubou...

  • Bybyla | 2. 3. 2006 15:29

    Výborná!!! Díky za recept :-)

  • Alice | 3. 2. 2006 09:20

    krilie, ja pouzivam 31%ni slehacku...

  • Marcela M. | 21. 10. 2005 00:06

    babovka se super povedla a take super snedla,pouzila jsem polohrubou mouku a dala jsem jen pul hrnku cukru, sladka byla az az,dik za dobrej recept.

  • Krilie | 3. 8. 2005 13:03

    Dotaz: jakou šlehačku použít? (kolik má mít % tuku) díky za info

  • Dáša | 26. 4. 2005 17:02

    Bábovku jsem zkusila, jenom místo té hrubé mouky jsem použila polohrubou a byla vynikajicí a vláčná.

  • Laďka Svobodová | 3. 3. 2005 12:44

    Skvělá bábovka! Rychlá, chutná, voňavá, ...... !!!

  • Jana jin@seznam.cz | 6. 10. 2004 21:19

    Nemohu si pomoct, ale ac jsem dodrzela presne postup, babovka byla jako gumova...

  • Ilona Sedláčková | 27. 3. 2004 18:55

    Po výborném oběde výborná bábovka,doporučuji všem kdo ještě nevyskoušel tento recept.Velké díky paní Ladě za zveřejnění svého receptu

  • Helena | 8. 3. 2004 11:29

    Tato bábovka je výborna a velmi jednoduchá. Dělala jsem ji o víkendu a musela jsem udělat hned 2! Zvládne to i začátečník (jako já). Pekla jsem ji v elektrické troubě na 180 stupnu, 40 minut. Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

98
Dýňová tortila
Dýňová tortila
78
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
57
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
55
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
51
Klasický burger
Klasický burger

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Bude mela? Dědické řízení po Bartoškovi (†78) začalo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 20. 6. 2025: Kdo potřebuje nutně odpočinek a komu se bude nebývale dařit?

Denní horoskop na pátek 20. 6. 2025: Kdo potřebuje nutně odpočinek a komu se bude nebývale dařit?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Proč Vémolovu Lelu museli operovat: Krvácení! 2,5 měsíce po porodu…

Proč Vémolovu Lelu museli operovat: Krvácení! 2,5 měsíce po porodu…

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

  • Recepty.cz
  • Šlehačková hrnečková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact