• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šlehačková hrnečková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková hrnečková bábovka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková hrnečková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek šlehačka (Tekutá 200 ml)
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 2
      hrnek hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • prášek do pečiva
    • vanilkový cukr (Balíček)
    • máslo (Na vymazání)
    • hladká mouka (Na vymazání)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky a cukr smícháme, přidáváme střídavě šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do hmoty vmícháme vanilkový cukr a z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme zvolna asi 3/4 hodiny. Chceme-li mít bábovku pestřejší, přidáme do třetiny těsta dvě lžíce kakaa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

Hrnečková pomerančová bábovka

Hrnečková pomerančová bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tanadas | 15. 10. 2012 14:40

    zadny zazrak, testo huste a uvarte si poradne velky hrnek s cajem, jinak se udusite :-(

  • rull | 18. 8. 2011 15:14

    I při dodržení postupu je celkem suchá a drobivá.

  • mysalin | 3. 2. 2011 20:57

    Tahle bábovka je výborná. Dávám 1.

  • Luc :-) | 31. 1. 2011 18:27

    kápněte si tam trošku RUMU ;-)

  • hana Valentová | 11. 5. 2009 17:19

    Pekla jsem do formy na beránka a moooc se povedl, chuťově nevím, dala jsem ho sousedce, ale vypadal krásně..

  • Sylva Karešová | 27. 5. 2008 13:50

    Tak jsem vyzkoušela, přidala jsem malinový pudink pro barvu a chuť... ale tedy myslím si, že by to chtělo větší množství šlehačky, aby byla vláčnější.

  • Slunicko Sedmitecne | 9. 4. 2008 06:30

    Tak ja jsem ji trosku poupravila podle surovin co jsem zrovna nasla doma, pac sem ji lenochod lina delala az v 8 vecer a nechtelo se mi pro suroviny. Takze jsem tam dala 6 bilku, dva hrnky hladke mouky, trictvrte hrnku cukru krystalu, tekutou slehacku, kvasnice v prasku, platky mandli, zlaty a tmavy rozinky a samozrejme jsem zapomela na vanilku, akorat se pece tak jsem zvedava co z toho bude a jestli dostanu serva od manzilka:-)

  • Anonym | 2. 4. 2007 13:11

    Monade,nejspíše to bylo tím,že jste šlehačku vyšlehala,mám také recept na šlehač. bábovku a šlehačka se vlije (jak mléko) do žloutkové směsi a peču 160° cca 45 min. a je výborná.

  • monade | 2. 4. 2007 12:10

    tuhle bábovku jsem dělala o víkendu, je dobrá, ale je trochu suchá, nevím čím to je, možnáb tím že jsem smetanu vyšlehala? nebo dobou pečení v troubě? pekla sem ji jen 35 min. na 180 stupnů v el. troubě a přesto je suchá, ale jinak dobrá ještě ted si ji dávám ke kávě..poradíte mi?díky

  • Anonym | 16. 2. 2007 16:12

    perfektní bábovka

  • kubula | 29. 1. 2007 14:52

    dala jsem také polohrubou mouku, bábovka je výborná, vláčná a vynikající. Díky za recept

  • Lucie Hrabcová | 12. 11. 2006 11:03

    dělám tu samou akorát o vajíčko míň....dávám buď smetanu nebo šlehačku a je vždycky fantastická!A také dávám polohr.mouku ne hrubou...

  • Bybyla | 2. 3. 2006 15:29

    Výborná!!! Díky za recept :-)

  • Alice | 3. 2. 2006 09:20

    krilie, ja pouzivam 31%ni slehacku...

  • Marcela M. | 21. 10. 2005 00:06

    babovka se super povedla a take super snedla,pouzila jsem polohrubou mouku a dala jsem jen pul hrnku cukru, sladka byla az az,dik za dobrej recept.

  • Krilie | 3. 8. 2005 13:03

    Dotaz: jakou šlehačku použít? (kolik má mít % tuku) díky za info

  • Dáša | 26. 4. 2005 17:02

    Bábovku jsem zkusila, jenom místo té hrubé mouky jsem použila polohrubou a byla vynikajicí a vláčná.

  • Laďka Svobodová | 3. 3. 2005 12:44

    Skvělá bábovka! Rychlá, chutná, voňavá, ...... !!!

  • Jana jin@seznam.cz | 6. 10. 2004 21:19

    Nemohu si pomoct, ale ac jsem dodrzela presne postup, babovka byla jako gumova...

  • Ilona Sedláčková | 27. 3. 2004 18:55

    Po výborném oběde výborná bábovka,doporučuji všem kdo ještě nevyskoušel tento recept.Velké díky paní Ladě za zveřejnění svého receptu

  • Helena | 8. 3. 2004 11:29

    Tato bábovka je výborna a velmi jednoduchá. Dělala jsem ji o víkendu a musela jsem udělat hned 2! Zvládne to i začátečník (jako já). Pekla jsem ji v elektrické troubě na 180 stupnu, 40 minut. Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

68
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Klasické lečo
Klasické lečo
44
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
39
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Šlehačková hrnečková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact