• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šlehačková hrnečková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková hrnečková bábovka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková hrnečková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek šlehačka (Tekutá 200 ml)
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 2
      hrnek hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • prášek do pečiva
    • vanilkový cukr (Balíček)
    • máslo (Na vymazání)
    • hladká mouka (Na vymazání)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky a cukr smícháme, přidáváme střídavě šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do hmoty vmícháme vanilkový cukr a z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme zvolna asi 3/4 hodiny. Chceme-li mít bábovku pestřejší, přidáme do třetiny těsta dvě lžíce kakaa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

Hrnečková pomerančová bábovka

Hrnečková pomerančová bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tanadas | 15. 10. 2012 14:40

    zadny zazrak, testo huste a uvarte si poradne velky hrnek s cajem, jinak se udusite :-(

  • rull | 18. 8. 2011 15:14

    I při dodržení postupu je celkem suchá a drobivá.

  • mysalin | 3. 2. 2011 20:57

    Tahle bábovka je výborná. Dávám 1.

  • Luc :-) | 31. 1. 2011 18:27

    kápněte si tam trošku RUMU ;-)

  • hana Valentová | 11. 5. 2009 17:19

    Pekla jsem do formy na beránka a moooc se povedl, chuťově nevím, dala jsem ho sousedce, ale vypadal krásně..

  • Sylva Karešová | 27. 5. 2008 13:50

    Tak jsem vyzkoušela, přidala jsem malinový pudink pro barvu a chuť... ale tedy myslím si, že by to chtělo větší množství šlehačky, aby byla vláčnější.

  • Slunicko Sedmitecne | 9. 4. 2008 06:30

    Tak ja jsem ji trosku poupravila podle surovin co jsem zrovna nasla doma, pac sem ji lenochod lina delala az v 8 vecer a nechtelo se mi pro suroviny. Takze jsem tam dala 6 bilku, dva hrnky hladke mouky, trictvrte hrnku cukru krystalu, tekutou slehacku, kvasnice v prasku, platky mandli, zlaty a tmavy rozinky a samozrejme jsem zapomela na vanilku, akorat se pece tak jsem zvedava co z toho bude a jestli dostanu serva od manzilka:-)

  • Anonym | 2. 4. 2007 13:11

    Monade,nejspíše to bylo tím,že jste šlehačku vyšlehala,mám také recept na šlehač. bábovku a šlehačka se vlije (jak mléko) do žloutkové směsi a peču 160° cca 45 min. a je výborná.

  • monade | 2. 4. 2007 12:10

    tuhle bábovku jsem dělala o víkendu, je dobrá, ale je trochu suchá, nevím čím to je, možnáb tím že jsem smetanu vyšlehala? nebo dobou pečení v troubě? pekla sem ji jen 35 min. na 180 stupnů v el. troubě a přesto je suchá, ale jinak dobrá ještě ted si ji dávám ke kávě..poradíte mi?díky

  • Anonym | 16. 2. 2007 16:12

    perfektní bábovka

  • kubula | 29. 1. 2007 14:52

    dala jsem také polohrubou mouku, bábovka je výborná, vláčná a vynikající. Díky za recept

  • Lucie Hrabcová | 12. 11. 2006 11:03

    dělám tu samou akorát o vajíčko míň....dávám buď smetanu nebo šlehačku a je vždycky fantastická!A také dávám polohr.mouku ne hrubou...

  • Bybyla | 2. 3. 2006 15:29

    Výborná!!! Díky za recept :-)

  • Alice | 3. 2. 2006 09:20

    krilie, ja pouzivam 31%ni slehacku...

  • Marcela M. | 21. 10. 2005 00:06

    babovka se super povedla a take super snedla,pouzila jsem polohrubou mouku a dala jsem jen pul hrnku cukru, sladka byla az az,dik za dobrej recept.

  • Krilie | 3. 8. 2005 13:03

    Dotaz: jakou šlehačku použít? (kolik má mít % tuku) díky za info

  • Dáša | 26. 4. 2005 17:02

    Bábovku jsem zkusila, jenom místo té hrubé mouky jsem použila polohrubou a byla vynikajicí a vláčná.

  • Laďka Svobodová | 3. 3. 2005 12:44

    Skvělá bábovka! Rychlá, chutná, voňavá, ...... !!!

  • Jana jin@seznam.cz | 6. 10. 2004 21:19

    Nemohu si pomoct, ale ac jsem dodrzela presne postup, babovka byla jako gumova...

  • Ilona Sedláčková | 27. 3. 2004 18:55

    Po výborném oběde výborná bábovka,doporučuji všem kdo ještě nevyskoušel tento recept.Velké díky paní Ladě za zveřejnění svého receptu

  • Helena | 8. 3. 2004 11:29

    Tato bábovka je výborna a velmi jednoduchá. Dělala jsem ji o víkendu a musela jsem udělat hned 2! Zvládne to i začátečník (jako já). Pekla jsem ji v elektrické troubě na 180 stupnu, 40 minut. Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

71
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
68
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
22
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
17
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Smutná Andrea Růžičková: Bouřka jí očesala dům a pokácela stromy!

Smutná Andrea Růžičková: Bouřka jí očesala dům a pokácela stromy!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Šlehačková hrnečková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact