• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šlehačková hrnečková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková hrnečková bábovka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková hrnečková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek šlehačka (Tekutá 200 ml)
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 2
      hrnek hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • prášek do pečiva
    • vanilkový cukr (Balíček)
    • máslo (Na vymazání)
    • hladká mouka (Na vymazání)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky a cukr smícháme, přidáváme střídavě šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do hmoty vmícháme vanilkový cukr a z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme zvolna asi 3/4 hodiny. Chceme-li mít bábovku pestřejší, přidáme do třetiny těsta dvě lžíce kakaa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

Hrnečková pomerančová bábovka

Hrnečková pomerančová bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tanadas | 15. 10. 2012 14:40

    zadny zazrak, testo huste a uvarte si poradne velky hrnek s cajem, jinak se udusite :-(

  • rull | 18. 8. 2011 15:14

    I při dodržení postupu je celkem suchá a drobivá.

  • mysalin | 3. 2. 2011 20:57

    Tahle bábovka je výborná. Dávám 1.

  • Luc :-) | 31. 1. 2011 18:27

    kápněte si tam trošku RUMU ;-)

  • hana Valentová | 11. 5. 2009 17:19

    Pekla jsem do formy na beránka a moooc se povedl, chuťově nevím, dala jsem ho sousedce, ale vypadal krásně..

  • Sylva Karešová | 27. 5. 2008 13:50

    Tak jsem vyzkoušela, přidala jsem malinový pudink pro barvu a chuť... ale tedy myslím si, že by to chtělo větší množství šlehačky, aby byla vláčnější.

  • Slunicko Sedmitecne | 9. 4. 2008 06:30

    Tak ja jsem ji trosku poupravila podle surovin co jsem zrovna nasla doma, pac sem ji lenochod lina delala az v 8 vecer a nechtelo se mi pro suroviny. Takze jsem tam dala 6 bilku, dva hrnky hladke mouky, trictvrte hrnku cukru krystalu, tekutou slehacku, kvasnice v prasku, platky mandli, zlaty a tmavy rozinky a samozrejme jsem zapomela na vanilku, akorat se pece tak jsem zvedava co z toho bude a jestli dostanu serva od manzilka:-)

  • Anonym | 2. 4. 2007 13:11

    Monade,nejspíše to bylo tím,že jste šlehačku vyšlehala,mám také recept na šlehač. bábovku a šlehačka se vlije (jak mléko) do žloutkové směsi a peču 160° cca 45 min. a je výborná.

  • monade | 2. 4. 2007 12:10

    tuhle bábovku jsem dělala o víkendu, je dobrá, ale je trochu suchá, nevím čím to je, možnáb tím že jsem smetanu vyšlehala? nebo dobou pečení v troubě? pekla sem ji jen 35 min. na 180 stupnů v el. troubě a přesto je suchá, ale jinak dobrá ještě ted si ji dávám ke kávě..poradíte mi?díky

  • Anonym | 16. 2. 2007 16:12

    perfektní bábovka

  • kubula | 29. 1. 2007 14:52

    dala jsem také polohrubou mouku, bábovka je výborná, vláčná a vynikající. Díky za recept

  • Lucie Hrabcová | 12. 11. 2006 11:03

    dělám tu samou akorát o vajíčko míň....dávám buď smetanu nebo šlehačku a je vždycky fantastická!A také dávám polohr.mouku ne hrubou...

  • Bybyla | 2. 3. 2006 15:29

    Výborná!!! Díky za recept :-)

  • Alice | 3. 2. 2006 09:20

    krilie, ja pouzivam 31%ni slehacku...

  • Marcela M. | 21. 10. 2005 00:06

    babovka se super povedla a take super snedla,pouzila jsem polohrubou mouku a dala jsem jen pul hrnku cukru, sladka byla az az,dik za dobrej recept.

  • Krilie | 3. 8. 2005 13:03

    Dotaz: jakou šlehačku použít? (kolik má mít % tuku) díky za info

  • Dáša | 26. 4. 2005 17:02

    Bábovku jsem zkusila, jenom místo té hrubé mouky jsem použila polohrubou a byla vynikajicí a vláčná.

  • Laďka Svobodová | 3. 3. 2005 12:44

    Skvělá bábovka! Rychlá, chutná, voňavá, ...... !!!

  • Jana jin@seznam.cz | 6. 10. 2004 21:19

    Nemohu si pomoct, ale ac jsem dodrzela presne postup, babovka byla jako gumova...

  • Ilona Sedláčková | 27. 3. 2004 18:55

    Po výborném oběde výborná bábovka,doporučuji všem kdo ještě nevyskoušel tento recept.Velké díky paní Ladě za zveřejnění svého receptu

  • Helena | 8. 3. 2004 11:29

    Tato bábovka je výborna a velmi jednoduchá. Dělala jsem ji o víkendu a musela jsem udělat hned 2! Zvládne to i začátečník (jako já). Pekla jsem ji v elektrické troubě na 180 stupnu, 40 minut. Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Pražský koláč

Pražský koláč

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Cuketové hody

Cuketové hody

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

Křupavé vafle s avokádem, lososem a…

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

36
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
28
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
18
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
18
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Šlehačková hrnečková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact