Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme do hladka. Do menší části těsta vmícháme kakao. Polovinu světlého těsta vlijeme do vymazané bábovkové formy, na to rozprostřeme tmavé těsto a nakonec zase světlé těsto. Vidličkou krouživými pohyby ode dna formy vytvoříme mramorování po celém obvodu bábovky. pečeme na 180°C cca 40 minut, dokud po napíchnutí špejlí nezůstane na špejli žádné těsto. Po upečení hned vyklopíme bábovku na mřížku a necháme vychladnout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vendy
|17. 2. 2017 12:41
Musím se autorky zastat, její recept je výborný a přehledný. Bábovku raz dva jsem sice nezkoušela, ale přehlednost a míry se nedají s touto bábovkou srovnat. Mrzí mě,že jsou tu zbytečné dohady.
Klára
|23. 11. 2016 19:24
http://www.recepty.cz/recept/babovka-raz-dva-by-albert-19715
vlastně popravdě je to akorát dvojnásobné množství s poloviční dávkou cukru a kakaa (to si tak jako tak každý upravuje dle gusta) :-\
Na recept bábovka raz dva jsem se podívala, ale je to teda úplně jiný recept a i výsledek musí být úplně jiný, to nejsou drobné odchylky. To už fakt přeháníte.
Peťa
|24. 2. 2015 12:30
Super bábovka. Pekla jsem prvně bábovku a tato se mi moc povedla. Kakao jsem nedávala, ale vůbec to nevadilo.
Zdena
|23. 2. 2015 18:53
Bábovka raz dva je s drobnými odchylkami, ale na to vy bohužel nedbáte.