• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šlehačková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 86
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      ml šlehačka smetana ke šlehání
  • Poleva
    • rozinky
    • kakao
    • ořechy
    • máslo nebo pekařský tuk
    • polohrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme (nejlépe nejdříve vejce, cukr, mouku a prášek do pečiva - vejce se tak lépe rozmíchá - nakonec se přileje smetana), nalejeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané formy, pečeme v troubě na cca 180 °C dle potřeby. Dle libosti lze přidat kakao (třeba i jen do části těsta, je možné nalít nejdříve světlou část, pak do zbytku vmíchat kakao a dolít tmavou část) rozinky napočené v rumu :-), krájené ořechy... apod.
2
Poznámka: lze spotřebovat i starou hořkou šlehačku, na výsledku to nic nemění, bábovka je skvělá i tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka hrníčková

Šlehačková bábovka hrníčková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MS | 13. 4. 2014 23:00

    Bábovka je dobrá, ale je nutné dát mnohem méně cukru. Protože peču už jen zdravěji, dala jsem i celozrnou mouku, ale bábovka je poté hutnější a už není tak nadýchaná.

  • pikihanka | 27. 2. 2014 10:41

    dala jsem o trochu méně cukru,dávám cukr krupici a prdopeč celý....povedla se,chutnala skvěle

  • Alča | 19. 1. 2014 17:28

    V pátek jsem pekla tuto bábovku s pařížskou šlehačkou,sklidila velký úspěch,jen se po ní zaprášilo.Cukru jsem dala jen 180 g a 1vanilkový cukr,úplně stačilo.Díky za recept. :-)

  • Lenka | 6. 9. 2013 09:22

    Bábovka je super. Ocenila jsem rychlost přípravy, za 15 minut byla v troubě. Cukru jsem dala jen 200g, přidala panáčka Limoncella zbylého z jiného moučníku, část obarvila kakaem. Těsto vyšlo na 1 střední bábovku a 4 muffinky pro dcerku k svačině. Určitě nepeču naposledy, příště přidám oříšky a kousky čokolády místo kakaa. :-[

  • engi | 21. 2. 2013 18:42

    Bábovka měla úspěch. Dala jsem na rady a dala méně cukru ( 200g), ale příště dám 250g dle receptu, máme raději sladší bábovku, ještě jsem přidala ml. vl. ořechy. Bábovku vymazávám sádlem, vysyp. hr. mouku a vložím do lednice. Nikdy se nestane, aby bábovka nevypadla :-)

  • Ivana | 12. 5. 2012 21:23

    bábovka mi přišla hnusně sladká... stejný poměr cukru a mouky vřele nedoporučuju...

  • Taryrta | 11. 2. 2012 22:27

    Myslela jsem, že bábovka bude díky šlehačce vláčnější. Ale jinak byla dobrá, cukru jsem také dala méně (180 g).

  • Eva1 | 20. 4. 2011 21:11

    Recept znám úplně stejný, pouze vajíček dávám 5.

  • Jana Stichová | 23. 5. 2010 17:32

    Skvělá,děláváj jí často,vydrží dlouho vláčná. Jen cukru dávám méně,jen 180 gr a k tomu 1 vanilkový i přesto je dost sladká.A místo obyčejného prdopeče dávám občas prášek do perníku,to je mňamina:-).

  • Jana K. | 8. 4. 2009 21:12

    Dnes jsem upekla a byla moc dobrá. Snadno se vyklopila, dala jsem kousky čokolády, rozinky, oříšky a byla vláčná a nadýchaná. Jen cukru jsem dala méně, asi 200g a stejně se mi zdála dost sladká. Ale jinak doporučuji. Za 1.

  • Hanka | 19. 2. 2007 18:58

    Tak bábovku jsem upekla podle receptu a ikdyž jsem vymazala formu tak nešla vyklopit, to se mi už nestalo hodně dávno. jinak mohu říct, že chuťově byla dobrá, ale nic zváštního, chutnala jako obyčejná olejová bábovka s ořechy a čokoládou. Myslela jsem, že s tou šlehaškou to bude jemnější a vlhčí.

  • zu | 16. 2. 2007 13:46

    Taky se pripojuju, vyborna babovka!!

  • Ida | 26. 7. 2006 17:56

    Udelala jsem ji mramorovou,pridala jsem tam kokos a rozinky.Dobra kombinace:-)Pekla jsem ji v remosce,takze jsem prisla o typicky babovkovy tvar,ale to uz je jen malickost.

  • Martina Veselá | 4. 7. 2006 11:56

    Moc dobrá. Přidala jsem citronovou kůru, vanilkový cukr a moučkového cukru dala jen 160 g.

  • Eliška | 22. 4. 2006 15:48

    Výborný a jednoduchý recept, dokonce i takový začátečník jako já ho zvládne na poprvé bez problémů. Přidala jsem krájené ořechy a rozinky a nemělo to chybu. Trochu přemýšlím jaké by to bylo s kokosem.

  • Xym | 24. 11. 2005 13:31

    Vyborny recept! A da sa pouzit i zakysana smotana.

  • iveta hawi | 22. 11. 2005 18:56

    Jednoduche,vynikajici.A dvojita davka je akorat na plech.Doporucuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Posvícení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
45
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
44
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
39
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Šlehačková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact