• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šlehačková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 85
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      ml šlehačka smetana ke šlehání
  • Poleva
    • rozinky
    • kakao
    • ořechy
    • máslo nebo pekařský tuk
    • polohrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme (nejlépe nejdříve vejce, cukr, mouku a prášek do pečiva - vejce se tak lépe rozmíchá - nakonec se přileje smetana), nalejeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané formy, pečeme v troubě na cca 180 °C dle potřeby. Dle libosti lze přidat kakao (třeba i jen do části těsta, je možné nalít nejdříve světlou část, pak do zbytku vmíchat kakao a dolít tmavou část) rozinky napočené v rumu :-), krájené ořechy... apod.
2
Poznámka: lze spotřebovat i starou hořkou šlehačku, na výsledku to nic nemění, bábovka je skvělá i tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka hrníčková

Šlehačková bábovka hrníčková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MS | 13. 4. 2014 23:00

    Bábovka je dobrá, ale je nutné dát mnohem méně cukru. Protože peču už jen zdravěji, dala jsem i celozrnou mouku, ale bábovka je poté hutnější a už není tak nadýchaná.

  • pikihanka | 27. 2. 2014 10:41

    dala jsem o trochu méně cukru,dávám cukr krupici a prdopeč celý....povedla se,chutnala skvěle

  • Alča | 19. 1. 2014 17:28

    V pátek jsem pekla tuto bábovku s pařížskou šlehačkou,sklidila velký úspěch,jen se po ní zaprášilo.Cukru jsem dala jen 180 g a 1vanilkový cukr,úplně stačilo.Díky za recept. :-)

  • Lenka | 6. 9. 2013 09:22

    Bábovka je super. Ocenila jsem rychlost přípravy, za 15 minut byla v troubě. Cukru jsem dala jen 200g, přidala panáčka Limoncella zbylého z jiného moučníku, část obarvila kakaem. Těsto vyšlo na 1 střední bábovku a 4 muffinky pro dcerku k svačině. Určitě nepeču naposledy, příště přidám oříšky a kousky čokolády místo kakaa. :-[

  • engi | 21. 2. 2013 18:42

    Bábovka měla úspěch. Dala jsem na rady a dala méně cukru ( 200g), ale příště dám 250g dle receptu, máme raději sladší bábovku, ještě jsem přidala ml. vl. ořechy. Bábovku vymazávám sádlem, vysyp. hr. mouku a vložím do lednice. Nikdy se nestane, aby bábovka nevypadla :-)

  • Ivana | 12. 5. 2012 21:23

    bábovka mi přišla hnusně sladká... stejný poměr cukru a mouky vřele nedoporučuju...

  • Taryrta | 11. 2. 2012 22:27

    Myslela jsem, že bábovka bude díky šlehačce vláčnější. Ale jinak byla dobrá, cukru jsem také dala méně (180 g).

  • Eva1 | 20. 4. 2011 21:11

    Recept znám úplně stejný, pouze vajíček dávám 5.

  • Jana Stichová | 23. 5. 2010 17:32

    Skvělá,děláváj jí často,vydrží dlouho vláčná. Jen cukru dávám méně,jen 180 gr a k tomu 1 vanilkový i přesto je dost sladká.A místo obyčejného prdopeče dávám občas prášek do perníku,to je mňamina:-).

  • Jana K. | 8. 4. 2009 21:12

    Dnes jsem upekla a byla moc dobrá. Snadno se vyklopila, dala jsem kousky čokolády, rozinky, oříšky a byla vláčná a nadýchaná. Jen cukru jsem dala méně, asi 200g a stejně se mi zdála dost sladká. Ale jinak doporučuji. Za 1.

  • Hanka | 19. 2. 2007 18:58

    Tak bábovku jsem upekla podle receptu a ikdyž jsem vymazala formu tak nešla vyklopit, to se mi už nestalo hodně dávno. jinak mohu říct, že chuťově byla dobrá, ale nic zváštního, chutnala jako obyčejná olejová bábovka s ořechy a čokoládou. Myslela jsem, že s tou šlehaškou to bude jemnější a vlhčí.

  • zu | 16. 2. 2007 13:46

    Taky se pripojuju, vyborna babovka!!

  • Ida | 26. 7. 2006 17:56

    Udelala jsem ji mramorovou,pridala jsem tam kokos a rozinky.Dobra kombinace:-)Pekla jsem ji v remosce,takze jsem prisla o typicky babovkovy tvar,ale to uz je jen malickost.

  • Martina Veselá | 4. 7. 2006 11:56

    Moc dobrá. Přidala jsem citronovou kůru, vanilkový cukr a moučkového cukru dala jen 160 g.

  • Eliška | 22. 4. 2006 15:48

    Výborný a jednoduchý recept, dokonce i takový začátečník jako já ho zvládne na poprvé bez problémů. Přidala jsem krájené ořechy a rozinky a nemělo to chybu. Trochu přemýšlím jaké by to bylo s kokosem.

  • Xym | 24. 11. 2005 13:31

    Vyborny recept! A da sa pouzit i zakysana smotana.

  • iveta hawi | 22. 11. 2005 18:56

    Jednoduche,vynikajici.A dvojita davka je akorat na plech.Doporucuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Posvícení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

86
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
59
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Šlehačková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact