Všechny ingredience vložíme do hrnečku a přivedeme k varu. Těsně před varem odstavíme, dáme do mixéru a 3 min mixujeme. Ihned zchladíme a dáme na 24 hod. do lednice odpočinout. Pak vyšleháme jako klasickou šlehačku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|28. 5. 2008 13:58
Nie je, ten tuk sa musí do mlieka naspäť vrátiť, aby ho tam bolo dostatok na vyšľahanie.
Jája
|27. 5. 2008 20:30
Není ztužený tuk ze šlehačky moc cítit... myslím na chuť?
Jana Wernischova
|13. 5. 2008 07:55
Mám podobný recept, dává se tam ale jen samé máslo, 250 gr a vynechává se žloutek. Zato se pak při vyšlehávání šlehačky přidává jeden bílek. Není to také špatné. Výhoda je, že se to nemusí nechávat 24 hodin odstát, stačí řádně vychladit.