Do hrnce dáme mléko, máslo a ztužený tuk. Zahříváme, až do bodu varu - nevaříme. Necháme chvíli prochladnout, přelijeme do mixéru a 4 minuty (!) mixujeme. Uložíme do lednice na 24 hodin, pak hmotu ušleháme jako normální smetanu ke šlehání. Při došlehávání přidáme cukr podle chuti.
2
Šlehačky je hodně a je výborná. V době, kdy na našem trhu chybělo kde co, včetně šlehačky, jsem ji s úspěchem vyráběla. Dnes když zapomenu šlehačku koupit, tak si ji snadno vyrobím.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena
|11. 2. 2008 11:59
Aničko,tak to nevím,ještě jsem to nezkoušela.Šlehačka se mi zdá dost pevná a nikdy na moučnících nebyla dlouho,protože se vše snědlo.Za pokus nic nedáte.
Anna Č.
|11. 2. 2008 08:53
Pokud chcete,aby šlehačka na moučníku vydržela déle,může se přidat ztužovač?Recept mne zaujal a určitě zkusím.