• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sleď je skvělá, zbytečně podceňovaná ryba – pokud na ni narazíte, určitě ji zkuste. Jestliže nebudete mít štěstí na sledě, sáhněte po filetech ze pstruha.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g fazole bílé, sterilované
    • 100
      g mandle plátky
    • 0,50
      ks citronová šťáva + kousky citronu k podávání
    • 1
      snítka rozmarýn + k podávání
    • 1
      stroužek česnek
    • 60
      ml olivový olej
    • 100
      ml vývar horký, nebo voda
    • 4
      ks filé ze sleďů
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do výkonného mixéru nebo food processoru dejte fazole, 2/3 mandlí, citronovou šťávu, jemně nasekaný rozmarýn, česnek a přilijte olivový olej. Vše postupnými pulzy umixujte, aby se ingredience dobře spojily v kašovitou hmotu. Postupně přidávejte horkou vodu nebo vývar, abyste dosáhli ideální konzistence – záleží na vás, jestli chcete kaši spíše hustou, nebo jemnější a krémovitou. Kaši dochuťte solí a pepřem a naposledy promixujte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Na pánvi nasucho opečte zbylé mandle. Filety sleďů osolte, opepřete a obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepejte. Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo a postupně opečte ryby. Na pánev je dávejte kůží dolů, poté je otočte. Postačí jim minuta až dvě z každé strany. Sledě podávejte s fazolovou kaší posypané mandlovými lupínky. Chuť můžete doladit trochou nasekaného rozmarýnu, červeným pepřem a pár kapkami citronu.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaní sledi

Marinovaní sledi

Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

Sledi v láku

Sledi v láku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Fazole Filé ze sleďů Hladká mouka Mandle Máslo Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Vývar

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka á la Lada

Kuřecí prsíčka á la Lada

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Božský koláč

Božský koláč

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

24
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
21
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
20
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Slavnostní mandlové pagáčiky
Slavnostní mandlové pagáčiky
Slavnostní špenátová roláda s lososem
Slavnostní špenátová roláda s lososem
Slavnostní zapečené tortellini
Slavnostní zapečené tortellini
Sledi nadívaní houbami
Sledi nadívaní houbami
Sledi v láku
Sledi v láku
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
  • Recepty.cz
  • Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact