• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sleď je skvělá, zbytečně podceňovaná ryba – pokud na ni narazíte, určitě ji zkuste. Jestliže nebudete mít štěstí na sledě, sáhněte po filetech ze pstruha.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g fazole bílé, sterilované
    • 100
      g mandle plátky
    • 0,50
      ks citronová šťáva + kousky citronu k podávání
    • 1
      snítka rozmarýn + k podávání
    • 1
      stroužek česnek
    • 60
      ml olivový olej
    • 100
      ml vývar horký, nebo voda
    • 4
      ks filé ze sleďů
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do výkonného mixéru nebo food processoru dejte fazole, 2/3 mandlí, citronovou šťávu, jemně nasekaný rozmarýn, česnek a přilijte olivový olej. Vše postupnými pulzy umixujte, aby se ingredience dobře spojily v kašovitou hmotu. Postupně přidávejte horkou vodu nebo vývar, abyste dosáhli ideální konzistence – záleží na vás, jestli chcete kaši spíše hustou, nebo jemnější a krémovitou. Kaši dochuťte solí a pepřem a naposledy promixujte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Na pánvi nasucho opečte zbylé mandle. Filety sleďů osolte, opepřete a obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepejte. Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo a postupně opečte ryby. Na pánev je dávejte kůží dolů, poté je otočte. Postačí jim minuta až dvě z každé strany. Sledě podávejte s fazolovou kaší posypané mandlovými lupínky. Chuť můžete doladit trochou nasekaného rozmarýnu, červeným pepřem a pár kapkami citronu.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaní sledi

Marinovaní sledi

Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

Sledi v láku

Sledi v láku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Fazole Filé ze sleďů Hladká mouka Mandle Máslo Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Vývar

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaovník

Kakaovník

Babské kuře

Babské kuře

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Kávová poleva

Kávová poleva

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

72
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
65
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
59
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
57
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
39
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Slavnostní mandlové pagáčiky
Slavnostní mandlové pagáčiky
Slavnostní špenátová roláda s lososem
Slavnostní špenátová roláda s lososem
Slavnostní zapečené tortellini
Slavnostní zapečené tortellini
Sledi nadívaní houbami
Sledi nadívaní houbami
Sledi v láku
Sledi v láku
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
  • Recepty.cz
  • Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact