• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sleď je skvělá, zbytečně podceňovaná ryba – pokud na ni narazíte, určitě ji zkuste. Jestliže nebudete mít štěstí na sledě, sáhněte po filetech ze pstruha.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g fazole bílé, sterilované
    • 100
      g mandle plátky
    • 0,50
      ks citronová šťáva + kousky citronu k podávání
    • 1
      snítka rozmarýn + k podávání
    • 1
      stroužek česnek
    • 60
      ml olivový olej
    • 100
      ml vývar horký, nebo voda
    • 4
      ks filé ze sleďů
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do výkonného mixéru nebo food processoru dejte fazole, 2/3 mandlí, citronovou šťávu, jemně nasekaný rozmarýn, česnek a přilijte olivový olej. Vše postupnými pulzy umixujte, aby se ingredience dobře spojily v kašovitou hmotu. Postupně přidávejte horkou vodu nebo vývar, abyste dosáhli ideální konzistence – záleží na vás, jestli chcete kaši spíše hustou, nebo jemnější a krémovitou. Kaši dochuťte solí a pepřem a naposledy promixujte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Na pánvi nasucho opečte zbylé mandle. Filety sleďů osolte, opepřete a obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepejte. Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo a postupně opečte ryby. Na pánev je dávejte kůží dolů, poté je otočte. Postačí jim minuta až dvě z každé strany. Sledě podávejte s fazolovou kaší posypané mandlovými lupínky. Chuť můžete doladit trochou nasekaného rozmarýnu, červeným pepřem a pár kapkami citronu.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaní sledi

Marinovaní sledi

Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

Sledi v láku

Sledi v láku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Fazole Filé ze sleďů Hladká mouka Mandle Máslo Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Vývar

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

70
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
54
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
54
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
43
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
40
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Slavnostní mandlové pagáčiky
Slavnostní mandlové pagáčiky
Slavnostní špenátová roláda s lososem
Slavnostní špenátová roláda s lososem
Slavnostní zapečené tortellini
Slavnostní zapečené tortellini
Sledi nadívaní houbami
Sledi nadívaní houbami
Sledi v láku
Sledi v láku
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
  • Recepty.cz
  • Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact