Tortellini uvaříme v osolené vodě jen na půl (mají-li se vařit 10 minut, vaříme 5 minut), slijeme, propláchneme studenou vodou a v míse smíchame se lžící olivového oleje. Přidáme 3/4 omáčky, sýr nakrájený na kostky, 3 vrchovaté lžíce parmezánu, lístky bazalky a promícháme. Těsto vyválíme a přeneseme do vymazané a vysypané dortové otevírací formy (těsto můžeme vyválet na pečícím papíru a takto přenést do nevymazané formy) tak, abychom měli pokryté dno i okraje.
2
Na těsto vsypeme polovinu tortellin, pocákáme větší polovinou bešamelu, vsypeme druhou část tortellin, pocákáme zbytkem bešamelu a zbylou omáčkou. Nakonec posypeme strouhaným parmesanem a dáme zapéct do vyhřáté trouby na cca 180°C po dobu 40-45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat.
3
**Omáčka:** Cibuli, mrkev, řapík celeru rozmixujeme a spolu s celým česnekem osmahneme na olivovém oleji, přidáme mleté maso, chvíli restujeme, odstraníme česnek, osolíme. Pak přidáme rajčata (rozmačkaná vidličkou) i se šťávou, vaříme cca 40 minut, dosolíme, můžeme přidat trochu cukru. Omáčku použijeme vlažnou.
4
**Těsto:** Uvedené ingredience smícháme a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v lednici.
5
**Bešamel: **Zahřejeme olej, pomalu přisypáváme mouku a pak pomalu přiléváme vlažné mléko.Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, snažíme se neustále míchat. Osolíme. Komu vadí chuť olivového oleje, může použít 25 gramů másla. Necháme trochu vychladit.