• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Slavnostní věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní věnečky

autor: ANAVI
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní věnečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • olej vegetol
    • 0,50
      l voda
    • 450
      g hladká mouka
    • 11
      ks vejce
  • Náplň
    • 2
      ks máslo
    • 4
      ks puding
    • 1
      l mléko
    • 10
      lžíce moučkový cukr
    • 12
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Těsto: olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši - nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí zamícháme 11 vajec. Po nastříkání na plech potřeme vajíčkem a pokropíme vodou. Pečeme na 150 °C asi 5 minut. Dosušíme pod utěrkou.
2
Náplň: 2 másla ušleháme a potom přidáme kaši ze 4 pudinků a 1 l mléka. Dáme 10 lžic cukru moučka a 12 lžic rumu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • +ě+ ěěwe+ | 16. 7. 2007 08:16

    wwě+

  • Pája | 21. 5. 2007 09:45

    Já věnečky peču podle receptu paní Kořínkové "Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta" a také se potírají vajíčkem. Jsou naprosto vynikající a potřené vajíčkem opravdu vypadají lépe.

  • IVA UŠELOVÁ | 20. 5. 2007 16:02

    Já dělám taky věnečky,ale přijdou určitě levněji,než ty vaše p.Ivo.Už je peču 20 let a chcou je po mě všichni.Nikdy jsem neslyšela,že by se věnečky potíraly vejcem.Já je potírám až na konec citronovou polevou,nebo čokoládovou.Taky mi moc nesedí ta vaše doba pečení.Pečou se nejdřív,na 250 st.a potom se suší,při 220 st.

  • Anonym | 13. 4. 2007 10:07

    Anonyme,aby se po upečení leskly!?

  • Anonym | 12. 4. 2007 22:33

    Ivi,proč potíráš nastříkané věnečky vajíčkem ?

  • Ivana Rakovanová | 24. 1. 2007 12:55

    Těch 5 min.platí pro pečení a potom dosušíme pod utěrkou(maslovým papírem)ještě než se zbarví do růžova.Omlouvám se to jsem tam nedodala.Ale to asi musí každý vyzkoušet jak to bude péct.Ale moc děkuji za upozornění.S tou šlehačkou vyzkouším.Děkuji za tip.

  • barča | 24. 1. 2007 12:17

    Také se mi zdá doba pečení nedostatečná, já peču asi 20 minut, nesmí se trouba otevírat, dávám do ní ještě hrnek s vodou a pak při min. teplotě ještě asi 10 min dosouším. Pozor, množství větrníků z 11 vajec a 450 mouky je pro rodinu určitě hodně nadlimitní. Běžná dávka je ze 4 až 5 vajec. Ale jinak jsou naprosto skvělé a zvlášť s tou poznámkou od anonyma navíc se šlehačkou.

  • Anonym | 24. 1. 2007 11:23

    Ivanko,nezdá se mi ta doba pečení,já peču odpalované těsto podstatně delší dobu a na více stupních.Jinak věnečky máme rádi a aby byly ještě lepší,dávám na pudinkový krém ještě vrstvu šlehačky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Puding Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Africké kari

Africké kari

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

97
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Porn Star Martini
Porn Star Martini
34
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Katy Perry a Orlando Bloom: Je to definitivní! Rozchod!

Katy Perry a Orlando Bloom: Je to definitivní! Rozchod!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Slavnostní věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact