• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Slavnostní špenátová roláda s lososem
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní špenátová roláda s lososem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní špenátová roláda s lososem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 170
      g špenát spařený listový
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g pomazánkové máslo
    • 2
      ks tavený sýr šunkový
    • 1
      balíček uzený losos
    • 2
      ks rajčata

Postup přípravy receptu

1
Na polovinu plechu dáme papír na pečení, vymažeme a vysypeme. Špenát jemně posekáme a smícháme se žloutky, sněhem z bílků, moukou, utřeným česnekem a solí. Rozetřeme na papír a upečeme. Vlahé srolujeme. Po zchladnutí rozrolujeme. Pomazánkové máslo utřeme se sýry a pomažeme jím roládu. Na to poklademe plátky lososa tak, aby byla pokladená celá roláda kromě asi centimetrové plochy tam, kde bude roláda končit. Na opačný konec rolády položime vedle sebe do jedné řady rajče pokrájené na osminky. Opatrně stočíme tak, že rajče je ve výsledku v úplném středu rolády. Roládu zabalíme do alobalu nebo do fólie (aby neosychala) a dáme ztuhnout do lednice. Krájíme na centrimtrové plátky, podáváme s pečivem.
2
Foto rolády: http://www.recepty.cz/_user/images/rolada.jpg
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní mandlové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 10. 7. 2008 09:02

    Posílám velkou jedničku. Roláda byla vynikající. Použila jsem odkapaný rozmražený špenát a do náplně jsem přidala krenex. Určitě brzy zopakuji.

  • Lidka Kábrtová | 10. 1. 2007 10:09

    Prosím o doplnění info, že lze použít i jeden pytlík rozmraženého odkapaného špenátového protlaku. Děkuji.

  • Di | 10. 1. 2007 09:48

    Ne že bych zvyšovala množství mouky, ale špenátu jsem nedala celý pytlík, neodhadla jsem správně, na kolik gramů se "scrvkne" po rozmrazení. Jsem ráda, že mi povtrzujete moji domněnku, že je to celý pytlík , který má asi 450 g. Nebylo by dobré dát to do rozpisu ingrediencí?

  • Lidka Kábrtová | 10. 1. 2007 09:01

    Di, mouka se přidávat nesmí. Jinak stačí přesně jeden zmražený pytlík :-).

  • Di | 9. 1. 2007 21:26

    Tak jsem to Lidko o víkendu zkusila, ještě mi zbyl losos koupený na Vaši radu v Lidlu. Asi jsem dala méně špenátu (rozmrazený se těžko ždímá i váží) a více mouky a vajec. Výsledkem byl světle zelený "papudekl" trochu mdlé chuti. Říkala jsem si, že příště musím dát více špenátu, soli i česneku. Roláda ovšem vypadala skvěle, u návštěvy jsem moc uspěla. Ještě mám kousek v lednici a musím říct, že každým dnem je roláda lepší a lepší. Takže máte ode mě jedničku a do receptů Vám jako bonus přidávám recept na Lososový koktejl, na který jsem si vzpomněla po požití Vaší pochoutky.

  • Di | 2. 1. 2007 17:55

    Existuje přece také falešný losos z filé, určitě vhodnější než matesy.

  • Lidka Kábrtová | 2. 1. 2007 13:07

    Jitko, tohle matesem zkazíte. Vím, že to není levné,ale tady to chce skutečně jenom lososa. Maruš, z rautu je odkoukaný i můj recept na brambory plněné špenátem, taky je tu najdete :-).

  • Maruš | 2. 1. 2007 12:24

    Paní Lidko,je fajn,že pro nás děláte špionáž na rautech a fajn,že se o receptík podělíte.Tak choďte dál :-)))

  • Jitka Bublová | 2. 1. 2007 12:01

    Vypadá to víc než zajímavě, určitě vyzkouším. Jenom ještě doporučení pro levnější variantu - zkuste lososa nahradit obyčejným matesem a la losos. Bude to sice jiné, ale tuhle záměnu jsem vyzkoušela už u studené tortily plněné původně lososem a osvědčila se...:-)

  • Dáša | 31. 12. 2006 15:49

    Samozřejmě se nejedná o levnou záležitost,ale udělala jsem rovnou na celý plech a tím z dvojité dávky od všeho a udělala jsem dobře.Nejlepší byla druhý den.Jen jsem neměla pečící papír,tak jsem použila alobal.I když jsem ho vymazala a vysypala moukou přilepilo se mi.Pečící papír je asi lepší.

  • Lidka Kábrtová | 31. 12. 2006 10:02

    Dášo, to jsem moc ráda, že se povedlo! Tohle je recept podle jednoho velmi luxusního pražského hotelu a hodně nóbl rautu :-). A vzhledem k tomu, že já špenát i lososa miluju, tak jsem si řekla, že to prostě musím zvládnout taky :-).

  • Dáša | 30. 12. 2006 22:42

    Paní Lidko,udělala jsem ještě před tím,než se objevilo upřesnění v komentáři, dle mého uvážení a povedla se !DOPORUČUJI!!!

  • Lidka Kábrtová | 30. 12. 2006 11:15

    Ještě prosím, doplňte do receptu, že těsto smícháme s moukou. Nějak mi to vypadlo. V surovinách je, ale v postupu mi zmizela....

  • Lidka Kábrtová | 30. 12. 2006 11:12

    Ještě doplním, kdo nemá lososa, lze naplnit třeba míchanými vajíčky nebo pikantní sýrovou směsí s česnekem.

  • Lidka Kábrtová | 30. 12. 2006 11:10

    Sakra, jsem slepá...už jsem to našla. Tak to zjednoduším, toho lososa prostě vycentrujte do středu rolády, aby mezi ním a rajčaty byla větší plocha pomazánky. Jinak čím víc lososa dáte, tím lépe, 10 dkg je to nejmenší možné množství, 20 dkg by bylo lepší :-). Rolády je hodně.

  • Kuchařka on-line | 30. 12. 2006 10:53

    Lidko, klikněte na "Foto rolády před zabalením."

  • Lidka Kábrtová | 30. 12. 2006 10:31

    Anonyme, balí se ze strany s rajčaty. Foto před zabalím jsem taky posílala, jen nemůžu najít, kde je tady uložené. Poradíte mi? Jinak poznámka z praxe. Určitě je lepší nedávat lososa hned za rajče, ale položit měsíčky rajčete, roládu kolem nich otočit, pak položit plátky lososa a na kraji, na uplném konci nechat jen krém, aby se roláda dobře zavřela. Já jsem pekla na 180°C, dělala jsem to z důkladně vyždímaného špenátového protlaku (rozmrazila jsem v pytlíku, udělala do pytlíku několik děr a zdímala jsem a ždímala...), upečené to prakticky hned, odhaduju tak 10 minut. Je potřeba to zkoušet rukou, těsto totiž vypadá pořád stejně - jakmile to ztuhne a vypadá to jako plát, který jde normálně z papíru na pečení zdvihnout, musí to ven a těsto potřebuje i s papírem stáhnout z plechu - plech je horký a dopákalo by se to zespoda. Ještě horké těsto zarolujeme s ppapírem na pečení - díky tomu se neslepí. Po vychladnutí rozrolujeme a plníme. Vypadá to složitě, ale je to velmi jednoduché....

  • Dáša | 29. 12. 2006 22:03

    Chci zkusit udělat na Silvestra,prosím,jak dlouho se peče a cca na kolik stupňů v elektrické troubě?Díky Dáša

  • Anonym | 29. 12. 2006 18:27

    Paní Lidko,foto před zabalením je asi druhého pohledu,než se bude zabalovat,nebo ne?Nebalí se ze strany pouze směsi z pomazánkového másla,sýra..?!

  • Lidka Kábrtová | 26. 12. 2006 21:41

    Milá Di, já si svátky užiju vždycky. 23. 12. syn dostal neštovice (nyní cca 150 pupínků), 24. k nim připojil (tentýž syn) ještě angínu...a tak podobně to mám každý rok...

  • Di | 26. 12. 2006 19:44

    Lidko, nevím kdy a kde, ale tohle určitě vyzkouším. Přeji hezké Vánoce (hlavní svátky jsou za námi, ale Vánoce ještě trvají dost dlouho) a Silvestra tentokrát veselého bez "ohňostroje". Díky za tip na lososa z Lidlu, byl skvělý (s večkou nebo chlebíkem, a opepřenou nebo okřenovanou lučinou!!

  • Lidka Kábrtová | 26. 12. 2006 13:44

    Foto právě posláno. Snad to pomůže těm, kdo nevědí, jak na přípravu :-).

  • Lidka Kábrtová | 23. 12. 2006 17:20

    Tak jdu na to. Pokjud se povede, budu se snažit poslat foto.

  • Dáša | 19. 12. 2006 10:34

    Děkuji za doporučení nákupu lososa a za snahu vyfotit!

  • Lidka Kábrtová | 19. 12. 2006 09:02

    Tak já se budu snažit umluvit manžela, aby to vyfotil a foto upravil, aby šlo poslat. Jinak te´d mají v Lidlu akci - uzený losos tam je v balení tuším za 35 Kč 10 dkg.

  • Anonym | 19. 12. 2006 08:47

    Kdyby jste paní Lidko udělala foto pro názornost, nebylo by špatné!Děkujeme

  • Anonym | 18. 12. 2006 15:19

    ..aha..už jsem to pochopila..díky a určitě vyzkouším..na vánoce,jelikož mám svátek:)..

  • Lidka Kábrtová | 18. 12. 2006 15:00

    Envy, , na půlku plechu znamená, že druhá polovina plechu bude prázdná. Pokud chcete dělat na celý plech (pokud čekáte 8 a více lidí), udělejte na dvojnásobnou dávku na celý plech. Tohle je slavnostní předkrm a rozhodně to není levná záležitost, už jen vzhledem k ceně uzeného lososa.

  • Lidka Kábrtová | 18. 12. 2006 14:41

    Mouka se přidává do směsi, omlouvám se, to mi uniklo.

  • envy | 18. 12. 2006 14:39

    Jak to myslíte..na půlku plechu?

  • Ivana | 18. 12. 2006 14:28

    Mouka se přidává do špenátové směsi?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Rajčata Špenát Sůl Tavený sýr Uzený losos Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Salát Caesar

Salát Caesar

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

157
Čertovský mls
Čertovský mls
101
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
71
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
70
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
47
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Slávky s hranolky
Slávky s hranolky
Slavnostní bramborová kaše
Slavnostní bramborová kaše
Slavnostní mandlové pagáčiky
Slavnostní mandlové pagáčiky
Slavnostní zapečené tortellini
Slavnostní zapečené tortellini
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sledi nadívaní houbami
Sledi nadívaní houbami
  • Recepty.cz
  • Slavnostní špenátová roláda s lososem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact