• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slavnostní pomerančové želé
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní pomerančové želé

autor: 700413
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní pomerančové želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 18
      g bílá želatina
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 350
      ml růžové víno
    • 750
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 13
      ks pomeranč
    • 240
      g cukr krystal
    • skořice (celá, několik kousků)
    • čokoládové kousky

Postup přípravy receptu

1
1. Bílou želatinu namočíme asi na hodinu do studené vody.
2
2. Oloupeme 3 pomeranče. Pečlivě z nich odstraníme bílá vlákenka a dužinu nakrájíme nožem na tenké plátky. Ze zbylých pomerančů vylisujeme šťávu. (místo čerstvého ovoce můžeme také použít džus). Odměříme asi 650 ml šťávy a zahřejeme ji s 200 g krupicového cukru a 1 balíčkem vanilkového cukru. Sejmeme z ploténky a přilijeme víno.
3
3. Vymačkáme nabobtnalou želatinu a rozpustíme ji v malém množství horké šťávy nebo vody. Potom ji vlijeme do teplé vinné směsi.
4
4. Na dno malých skleněných misek ozdobně rozložíme tenké plátky pomerančů, které opatrně přelijeme teplým vinným krémem a želatinou.
5
5. Naplněné misky s krémem dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. Mezitím rozmícháme vanilkový pudinkový prášek se zbylým cukrem a několika lžícemi studeného mléka a 2 minuty za stálého míchání povaříme. Hotový necháme prochladnout. Pudink občas zamícháme vařečkou, aby se nevytvořil ošklivý škraloup.
6
6. Vanilkovou omáčkou přelijeme ztuhlé pomerančové želé a ozdobíme je několika zbylými plátky pomeranč, kousky celé skořice a hoblinkami strouhané mléčné čokolády. Podáváme nejlépe s malými trubičkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančové pralinky

Pomerančové pralinky

Pomerančové kuličky obalené v kokosu

Pomerančové kuličky obalené v kokosu

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Svačina Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Čokoládové kousky Cukr krystal Mléko Pomeranč Růžové víno Skořice Vanilkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Slavnostní pomerančové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact