• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Slavnostní pomerančové želé
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní pomerančové želé

autor: 700413
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní pomerančové želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 18
      g bílá želatina
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 350
      ml růžové víno
    • 750
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 13
      ks pomeranč
    • 240
      g cukr krystal
    • skořice (celá, několik kousků)
    • čokoládové kousky

Postup přípravy receptu

1
1. Bílou želatinu namočíme asi na hodinu do studené vody.
2
2. Oloupeme 3 pomeranče. Pečlivě z nich odstraníme bílá vlákenka a dužinu nakrájíme nožem na tenké plátky. Ze zbylých pomerančů vylisujeme šťávu. (místo čerstvého ovoce můžeme také použít džus). Odměříme asi 650 ml šťávy a zahřejeme ji s 200 g krupicového cukru a 1 balíčkem vanilkového cukru. Sejmeme z ploténky a přilijeme víno.
3
3. Vymačkáme nabobtnalou želatinu a rozpustíme ji v malém množství horké šťávy nebo vody. Potom ji vlijeme do teplé vinné směsi.
4
4. Na dno malých skleněných misek ozdobně rozložíme tenké plátky pomerančů, které opatrně přelijeme teplým vinným krémem a želatinou.
5
5. Naplněné misky s krémem dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. Mezitím rozmícháme vanilkový pudinkový prášek se zbylým cukrem a několika lžícemi studeného mléka a 2 minuty za stálého míchání povaříme. Hotový necháme prochladnout. Pudink občas zamícháme vařečkou, aby se nevytvořil ošklivý škraloup.
6
6. Vanilkovou omáčkou přelijeme ztuhlé pomerančové želé a ozdobíme je několika zbylými plátky pomeranč, kousky celé skořice a hoblinkami strouhané mléčné čokolády. Podáváme nejlépe s malými trubičkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančové pralinky

Pomerančové pralinky

Pomerančové kuličky obalené v kokosu

Pomerančové kuličky obalené v kokosu

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Svačina Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Čokoládové kousky Cukr krystal Mléko Pomeranč Růžové víno Skořice Vanilkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Berušky

Berušky

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

53
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
43
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
30
Pórkový mls
Pórkový mls
30
Máslové řízky
Máslové řízky
25
Čertovský mls
Čertovský mls

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Slavnostní pomerančové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact