• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slavnostní pomerančové želé
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní pomerančové želé

autor: 700413
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní pomerančové želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 18
      g bílá želatina
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 350
      ml růžové víno
    • 750
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 13
      ks pomeranč
    • 240
      g cukr krystal
    • skořice (celá, několik kousků)
    • čokoládové kousky

Postup přípravy receptu

1
1. Bílou želatinu namočíme asi na hodinu do studené vody.
2
2. Oloupeme 3 pomeranče. Pečlivě z nich odstraníme bílá vlákenka a dužinu nakrájíme nožem na tenké plátky. Ze zbylých pomerančů vylisujeme šťávu. (místo čerstvého ovoce můžeme také použít džus). Odměříme asi 650 ml šťávy a zahřejeme ji s 200 g krupicového cukru a 1 balíčkem vanilkového cukru. Sejmeme z ploténky a přilijeme víno.
3
3. Vymačkáme nabobtnalou želatinu a rozpustíme ji v malém množství horké šťávy nebo vody. Potom ji vlijeme do teplé vinné směsi.
4
4. Na dno malých skleněných misek ozdobně rozložíme tenké plátky pomerančů, které opatrně přelijeme teplým vinným krémem a želatinou.
5
5. Naplněné misky s krémem dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. Mezitím rozmícháme vanilkový pudinkový prášek se zbylým cukrem a několika lžícemi studeného mléka a 2 minuty za stálého míchání povaříme. Hotový necháme prochladnout. Pudink občas zamícháme vařečkou, aby se nevytvořil ošklivý škraloup.
6
6. Vanilkovou omáčkou přelijeme ztuhlé pomerančové želé a ozdobíme je několika zbylými plátky pomeranč, kousky celé skořice a hoblinkami strouhané mléčné čokolády. Podáváme nejlépe s malými trubičkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančové pralinky

Pomerančové pralinky

Pomerančové kuličky obalené v kokosu

Pomerančové kuličky obalené v kokosu

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Svačina Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Čokoládové kousky Cukr krystal Mléko Pomeranč Růžové víno Skořice Vanilkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Feferonový salát

Feferonový salát

Měsíčky s citronovou polevou

Měsíčky s citronovou polevou

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

193
Výborný dresing
Výborný dresing
70
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
63
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
59
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
28
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Slavnostní pomerančové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact