• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slavnostní plněný chleba
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní plněný chleba

autor: Gábina
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní plněný chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks chleba bochník
    • 2
      ks cibule
    • 1
      kg mleté maso
    • 1
      lžička sůl nebo Vegeta
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      lžička koření
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      špetka majoránka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě osolíme a přidáme solamyl na zahuštění. Ze směsi tvoříme kuličky asi 3cm velké a smažíme nebo dáme na plech do trouby a upečeme do zlatova.
2
Bochník chleba nahoře seřízneme (jako poličku), vnitřek objedeme nožem po obvodu asi 1 cm kolem kůrky a střídku krájíme na 1 cm plátky, které vyřízneme a uschováme na později. Do vydlabaného chleba dáme usmažené masové kuličky, přiklopíme chlebovou pokličkou a dáme do trouby rozpéci asi na půl hodiny.
3
Na mísu dáme plněný chleba, vedle plátky střídky a připravíme různé studené omáčeky (provensálskou, mátovou, jogurtovou, majonézu s česnekem, kečup, hořčice atd. dle chuti).
4
Stolovníci si odlamují upečený chleba a masové kuličky namáčejí do různých omáček. Největší boj je nakonec o chleba nasáklý šťávou z kuliček. Plátky chlebové střídky jsou vhodné pro starší lidi, protože kůrka chleba je vypečená a pro někoho tvrdší. Toto je náš velmi oblíbený recept. Většinou si kuličky i omáčky připravím den předem a pak jen zapeču chleba a podávám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný chleba

Plněný chleba

Plněný chleba II.

Plněný chleba II.

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková | 3. 11. 2006 07:40

    Já kupuju vždy velkou šišku chleba (asi 1500g), ale z kulatého by to šlo také. Když mám kuliček ví, než se vejde do chleba, tak je dám na mísu kolem bochníku. Upečený chleba si stolovníci odlamují. Udělám jej co nejdřív a dám sem fotku.

  • Anonym | 2. 11. 2006 19:16

    A jak velký chleba má to být?

  • Jara | 2. 11. 2006 19:15

    Gábi, a ten chleba gulatý, to sa odlamuje, a ide to,nevím si to nejak predstavit.

  • Gábina Houšková | 1. 11. 2006 09:34

    U nás se vždy sní všechno. Někdo má rád právě tu měkkou chlebovou střídku a někdo zase tu křupavou kůrku. Určitě k tomu vyzkoušejte ty různé omáčky, recepty jsem také vložila. U nás vede hlavně ta provensálská.

  • Katka Maršálková | 31. 10. 2006 15:23

    To je super nápad :o) vždycky se mi moc líbilo cokoliv servírované v chlebu. Většinou jsem to ale nedělala, protože by mi vždy zbyla střídka a mě by bylo líto jí použít na strouhanku....ale tady se využije...až bude oslava, určitě zkusím :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Večeře Pozdní večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Koření Majoránka Mleté maso Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

66
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
56
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
51
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
49
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…
46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdné manýry Ewy Farny ve Varech: Zákaz focení z blízka!

Hvězdné manýry Ewy Farny ve Varech: Zákaz focení z blízka!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Slavnostní plněný chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact