• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Slavnostní hovězí na víně
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní hovězí na víně

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní hovězí na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí maso
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • pepř mletý
    • sůl
    • 4
      dl červené víno
    • hladká mouka
    • 2
      lžička sojová omáčka sladká
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 1
      snítka rozmarýn nebo přiměřené množství sušeného
    • masox hovězí 1-2 kostky
    • 1
      lžíce brusinky zavařené brusinky
    • 2
      lžíce cukr třtinový

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a v tlakovém hrnci prudce osmahneme na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme a na zbýlém sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Když cibulka zeskolvatí, přidáme pomerančovou kůru a sladkou sojovou omáčku a necháme zavonět.
2
Do hrnce vrátíme maso, podlijeme polovinou červeného vína a 3-5 dl vařící vody. Přidáme kostku hovězího bujonu, nasekaný rozmarýn (bez dřevitého stonku), promícháme a v zavřeném tlakovém hrnci necháme dusit. Asi po 45 minutách hrnec odstavíme a než se pára vypustí připravíme si vedle brusinový karamel - na pánvi zkaramelizujeme třtinový cukr, přidáme brusinovou zavařeninu a do vroucí směsi postupně vmícháme zbylé víno. Odkryjeme tlakový hrnec a obsah uvedeme znovu do varu. Postupně přidáváme brusinkový karamel a necháme mírně probublávat, aby se obě omáčky dobře spojily. Ochutnáme a dochutíme podle chuti - solí nebo trochou hovězího bujonu. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, můžeme ještě trochu zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a provařit.
3
Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem, bramborovými noky nebo spätzlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 2. 7. 2008 15:57

    To vypadá zajímavě

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Červené víno Cibule Cukr Hladká mouka Hovězí maso Masox Pepř mletý Pomerančová kůra Rozmarýn Sádlo Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

65
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
35
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
30
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Bouček dostal nabídku snů: Je to lákavé, přiznává Libor

Bouček dostal nabídku snů: Je to lákavé, přiznává Libor

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lionel Richie poskytl rozhovor Blesku: Zamiloval jsem se do Prahy! Po 13 letech veze do Česka největší hity

Lionel Richie poskytl rozhovor Blesku: Zamiloval jsem se do Prahy! Po 13 letech veze do Česka největší hity

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte lásku i peníze

  • Recepty.cz
  • Slavnostní hovězí na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact