• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slavnostní hovězí na víně
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní hovězí na víně

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní hovězí na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí maso
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • pepř mletý
    • sůl
    • 4
      dl červené víno
    • hladká mouka
    • 2
      lžička sojová omáčka sladká
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 1
      snítka rozmarýn nebo přiměřené množství sušeného
    • masox hovězí 1-2 kostky
    • 1
      lžíce brusinky zavařené brusinky
    • 2
      lžíce cukr třtinový

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a v tlakovém hrnci prudce osmahneme na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme a na zbýlém sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Když cibulka zeskolvatí, přidáme pomerančovou kůru a sladkou sojovou omáčku a necháme zavonět.
2
Do hrnce vrátíme maso, podlijeme polovinou červeného vína a 3-5 dl vařící vody. Přidáme kostku hovězího bujonu, nasekaný rozmarýn (bez dřevitého stonku), promícháme a v zavřeném tlakovém hrnci necháme dusit. Asi po 45 minutách hrnec odstavíme a než se pára vypustí připravíme si vedle brusinový karamel - na pánvi zkaramelizujeme třtinový cukr, přidáme brusinovou zavařeninu a do vroucí směsi postupně vmícháme zbylé víno. Odkryjeme tlakový hrnec a obsah uvedeme znovu do varu. Postupně přidáváme brusinkový karamel a necháme mírně probublávat, aby se obě omáčky dobře spojily. Ochutnáme a dochutíme podle chuti - solí nebo trochou hovězího bujonu. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, můžeme ještě trochu zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a provařit.
3
Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem, bramborovými noky nebo spätzlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 2. 7. 2008 15:57

    To vypadá zajímavě

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Červené víno Cibule Cukr Hladká mouka Hovězí maso Masox Pepř mletý Pomerančová kůra Rozmarýn Sádlo Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

139
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
88
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
42
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…
39
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
37
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Slavnostní hovězí na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact